Melyik lakáskasszát ajánljátok? Én az OTP-re gondoltam vagy a fundamentára.
Amelyikkel jobban jársz... Oké, nyilván soknak tűnik ha helyből 50e-t kell kifizetni, de ha jobbak az egyéb feltételek (tehát pl sokkal több pénzt kapsz majd), akkor inkább fizesd ki a magasabb induló költséget.
Egy tipp: kösd alapból 4 évre (ez a minimum), akkor most kevesebb a számlanyitás, és majd módosítod 6, később esetleg 8 évre (ahogy szükséged lesz a pénzre), és a számlanyitási díj különbözetét a módosításkor kell megfizetned. Azaz jelenleg spórolsz 10-20000Ft-ot. A kamatok és az egyéb feltételek amúgy ugyanazok ha alapból 4 évre kötöd és később (lejáratkor) módosítasz, vagyis ugyanannyi pénzt kapsz 4 év+ módosítással mint ha alapból pl 8 évre kötnéd (annyi, hogy lehet párezer forint szerződésmódosítási díj).
Törvényi feltételek szempontjából mindegy, melyiket választod. Szerződéses összsg tekintetében lehet kisebb eltérés. A betéti és hitelkamatokkal kapcsolatban is inkább csak azért van látszólagos eltérés, mert egyes pénztárak sajátosan kommunikálják a számokat. De valójában ott sincs eltérés.
Különösebben nem kell félned a fundamentától. A cégnek csak a backoffice rendszere botrányos, ami főleg az ügynökökre nézve nem biztató. Azt meg máshol sem tudod kivédeni, hogy esetleg egy túlbuzgó, de dilettáns ügynökbe fuss bele. Olyan sajnos mindenhol van. Ez a rendszer hibája.
Látom, nem akar kihalni ez a "csak 4 éveset szabad kötni" téveszme.
Nem igaz, ezt olyanok állítják, akik nem ismerik a törvény adta lehetőségeket. Szeretném megelőzni a válaszreakciót, nem kell a kiszámolóra hivatkozni! Ő is csak azt tudja, amit a tarifatáblán lát.
Ha hosszú módozatot kötsz és ismered a lehetőségeket, magasabb hozamot érhetsz el, mi t a 4 évesnél. Kulcsszó: Megosztás! Érdeklődj az illetékeseknél!
Nekem az a véleményem, hogy nincs az a pénzmennyiség, ami ne jönne jól.
Én értem, hogy miről beszél a 4 évest ajánló válaszoló, csak nem ismeri a jogszerű kiskapukat.
Ha tarifatábla alapján nézed, valóban időarányosan kopik el a hozam. Jelenértéken kell számolni és ugye a pénz folyamatosan romlik. Holnap kevesebbet ér, holnapután még kevesebbet.
Csakhogy: Az álltám jogosultság egyik alapfeltétele, hogy minimum 4 éves megtakarítási időszak legyen meg. De ha az megvan, utána egy megosztott számla már akár évente is felhasználható. Fordítsuk meg tehát: a 8 éves számla hozama alapesetben minimális, a 4 évesé magasabb, 1 év után pedig még magasabb. Ha valaki kihasználja a megosztás előnyeit, a 10,56%-os hozamot fel tudja tornázni 20 fölé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!