Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Melyik lakáskasszát ajánljátok...

Melyik lakáskasszát ajánljátok? Én az OTP-re gondoltam vagy a fundamentára.

Figyelt kérdés
6 évre szeretném(esetleg 8), havi 20000 ft-ot fizetnék. OTP-nél most csak 20-ezer lenni a nyitási díj, fundamentánál 50-ezer, viszont a fundamentánál a végén így is többre jön ki. Viszont nekem sokan nem ajánlották.
2017. jan. 2. 15:22
 1/8 Koplárovics Béci ***** válasza:

Amelyikkel jobban jársz... Oké, nyilván soknak tűnik ha helyből 50e-t kell kifizetni, de ha jobbak az egyéb feltételek (tehát pl sokkal több pénzt kapsz majd), akkor inkább fizesd ki a magasabb induló költséget.

Egy tipp: kösd alapból 4 évre (ez a minimum), akkor most kevesebb a számlanyitás, és majd módosítod 6, később esetleg 8 évre (ahogy szükséged lesz a pénzre), és a számlanyitási díj különbözetét a módosításkor kell megfizetned. Azaz jelenleg spórolsz 10-20000Ft-ot. A kamatok és az egyéb feltételek amúgy ugyanazok ha alapból 4 évre kötöd és később (lejáratkor) módosítasz, vagyis ugyanannyi pénzt kapsz 4 év+ módosítással mint ha alapból pl 8 évre kötnéd (annyi, hogy lehet párezer forint szerződésmódosítási díj).

2017. jan. 2. 17:47
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippet, a számlanyitási díjjal nincs így gondom, nem attól tartottam, hanem úgy alapból a fundamentától.
2017. jan. 2. 18:25
 3/8 Koplárovics Béci ***** válasza:
Ha a megszűnésétől vagy a csődjétől félsz, szerintem alaptalan. Elég régi szereplő a lakáskassza-lakáshitel piacon, túlélte a válságot is. Nem hinném, hogy az elkövetkező pár évben nagyobb baja lehetne, mint bármelyik másik hasonló(val is foglalkozó) banknak.
2017. jan. 2. 19:27
 4/8 anonim ***** válasza:
Csak 4 évre szabad kötni, ha ennél hosszabb időre kötöd rohamosan csökken az elérhető éves hozamod. Az állami támogatás nélkül a befektetés hozama kb 0 ha a költségeket is számolod. Az egyetlen hozam az állami támogatás, ami max évi 72 ezer forint. Minél hosszabb időre kötöd a 72 ezer forint évente annál kisebb %-a lesz a befizetett pénzednek. A megoldás, hogy párhuzamosan kettő vagy több 4 éveset kell kötni, szülők, rokonok, stb nevére.
2017. jan. 2. 22:16
 5/8 anonim ***** válasza:

Törvényi feltételek szempontjából mindegy, melyiket választod. Szerződéses összsg tekintetében lehet kisebb eltérés. A betéti és hitelkamatokkal kapcsolatban is inkább csak azért van látszólagos eltérés, mert egyes pénztárak sajátosan kommunikálják a számokat. De valójában ott sincs eltérés.

Különösebben nem kell félned a fundamentától. A cégnek csak a backoffice rendszere botrányos, ami főleg az ügynökökre nézve nem biztató. Azt meg máshol sem tudod kivédeni, hogy esetleg egy túlbuzgó, de dilettáns ügynökbe fuss bele. Olyan sajnos mindenhol van. Ez a rendszer hibája.

2017. jan. 5. 09:16
 6/8 anonim ***** válasza:

Látom, nem akar kihalni ez a "csak 4 éveset szabad kötni" téveszme.

Nem igaz, ezt olyanok állítják, akik nem ismerik a törvény adta lehetőségeket. Szeretném megelőzni a válaszreakciót, nem kell a kiszámolóra hivatkozni! Ő is csak azt tudja, amit a tarifatáblán lát.

Ha hosszú módozatot kötsz és ismered a lehetőségeket, magasabb hozamot érhetsz el, mi t a 4 évesnél. Kulcsszó: Megosztás! Érdeklődj az illetékeseknél!

2017. jan. 5. 09:21
 7/8 Koplárovics Béci ***** válasza:
Ha nincs szükséged 4 év múlva, vagy azon belül a pénzre, akkor nincs értelme a 4 évesnek. A hozam aránya valóban csökken, de a 4 éves is csak annak jó, aki előre tudja, hogy addigra szüksége is lesz a pénzre. Én azért javaslom a 4 évre nyitást, mert hosszabítani mindig kedvezőbb, mint rövidíteni a futamidőt. És ha nem kell 4 év múlva a pénz, akkor lehet 5 évre, 6 évre, 8 évre hosszabbítani. 1db 4 éves szerződés amúgy is legfeljebb felújításra elég (havi 20k-val is 2M körüli a teljes összeg, hitellel együtt, abból legfeljebb felújítani tudsz, vagy meglévő hitelbe visszaforgatni). Ha jól számoltam, akkor pl 2 egymás utáni 4 éves szerződéssel kb ugyanannyi pénzt lehet összeszedni, mint 1db folyamatos 8 évessel. Ez a "csak 4 évre szabad, mert a százalékos hozam egyre csökken" én sem értem. Forintban kifejezve ugyanannyi, sőt kicsit több is a hozam (mivel a tőke, ami kamatozik az egyre nagyobb, és ha minimálisan is, de a kamat még pozitív szám).
2017. jan. 5. 11:06
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem az a véleményem, hogy nincs az a pénzmennyiség, ami ne jönne jól.

Én értem, hogy miről beszél a 4 évest ajánló válaszoló, csak nem ismeri a jogszerű kiskapukat.

Ha tarifatábla alapján nézed, valóban időarányosan kopik el a hozam. Jelenértéken kell számolni és ugye a pénz folyamatosan romlik. Holnap kevesebbet ér, holnapután még kevesebbet.

Csakhogy: Az álltám jogosultság egyik alapfeltétele, hogy minimum 4 éves megtakarítási időszak legyen meg. De ha az megvan, utána egy megosztott számla már akár évente is felhasználható. Fordítsuk meg tehát: a 8 éves számla hozama alapesetben minimális, a 4 évesé magasabb, 1 év után pedig még magasabb. Ha valaki kihasználja a megosztás előnyeit, a 10,56%-os hozamot fel tudja tornázni 20 fölé.

2017. jan. 5. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!