Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Tesóm elmentette plastatiomba...

Tesóm elmentette plastatiomba a kártya adatait. Ki a hibás?

Figyelt kérdés
Tesóm minden számot beírt és elmentett a playstationba amit én nem tudtam és nézelődtem a játék menüjében és vásároltam róla,de nem tudtam h ő elmentette. Akkot ez ki hibája?

2016. dec. 24. 08:54
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
77%

De, mert ha pl. te vétőképtelen kiskorú vagy akkor nem felelsz a károkozásért és a jognyilatkozatod hatálytalan.

A költségek elfelezése szerintem hülyeség, mert te vettél valamit, ergo neked kell kifizetned, vagyis megtérítened a tesód kárát. Vagyis te megfizeted neki, és kész. Ha nem kell neki, az az ő baja.

De végeredményben ha mindenképpen bűnöst akartok kikiáltani, akkor a te hibád, mert te használtad engedély nélkül a kártyáját, és te okéztad le. Tény, hogy közrehatott ő is, de a hibás te vagy.

2016. dec. 24. 11:33
 12/23 A kérdező kommentje:
De nem tudtam, hogy el van mentve a kártya száma. Nem szólt! Én meg kíváncsiságból szerintem bármit megnyomhatok főleg ha tudom, hogy senkit nem károsítok meg ezzel, hiszen nem írtam be senki kártya számát és nem is tudtam, hogy be van írva sőt el van mentve!
2016. dec. 24. 11:48
 13/23 anonim ***** válasza:
78%

"Ott csak az utolsó 4 számjegyet mutatta..."

Ebből látnod kellett volna, hogy már be van írva egy kártyaszám, és arra fogják terhelni.

" Most reggel is felkeltem és azt olvasom az üzenetekben, hogy oda volt írva ez meg az. Hát oda,de angalul."

Ha angolul ki van írva, de te nem tudsz angolul, az a te bajod, nyilván egy angol nyelvű szerződést sem írsz alá, ha nem beszéled a nyelvet.

2016. dec. 24. 11:54
 14/23 A kérdező kommentje:
4 számból nem tudom honnan kelett volna tudnom, hogy az az ő kártyályának a a 4 száma?
2016. dec. 24. 11:57
 15/23 A kérdező kommentje:
Mind1 ha az én hibám akkor az enyém
2016. dec. 24. 12:00
 16/23 anonim ***** válasza:
60%

Nem azt kellett volna tudnod, hogy az ő kártyájának a száma, hanem azt, hogy már el van mentve egy bármilyen kártya.

De tény, hogy közrehatott tesód is.

2016. dec. 24. 12:02
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez főleg a te hibád. Nem értesz angolul, a netes vásárláshoz, de még a bankkártya működésével sem vagy tisztában teljesen. Így felelőtlenség mindenre nyomkodni. Fizesd ki neki és legközelebb legyél körültekintőbb.
2016. dec. 24. 12:12
 18/23 A kérdező kommentje:
Egyértelmű! Semmi köze hozzá!
2016. dec. 24. 12:17
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem a problémát. PS-re vásárláshoz elég praktikus, ha el vannak mentve a fizetési adatok, legalábbis nem túl életszerű, hogy beírod, aztán kitörlöd, aztán később ismételgeted ezt a folyamatot. Legalábbis családon belül felesleges ez a fokú biztonság.

Aki azt mondja, hogy felezzétek a költségeket, nem értem, miért tanácsolja ezt. Itt a kérdező vett egy játékot, csak véletlenül a testvére kártyájával fizetett. Nyilván az egész összeg a testvérét illeti.

Nekem is csatolva van a családi PS-hez a PayPal fiókom. Ha vesznek vele valamit a tudtomon kívül, majd kifizetik, aztán ennyi. Ott rúgnám fel őket helyben, ha előállnának vele, hogy ők nem fizetnek, vagy csak a felét (WTF) fizetik ki.

2016. dec. 24. 13:52
 20/23 A kérdező kommentje:
Látom te értessz ezekhez. Hogyan lehet törölni a számlája adatait?
2016. dec. 24. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!