Tesóm elmentette plastatiomba a kártya adatait. Ki a hibás?
De, mert ha pl. te vétőképtelen kiskorú vagy akkor nem felelsz a károkozásért és a jognyilatkozatod hatálytalan.
A költségek elfelezése szerintem hülyeség, mert te vettél valamit, ergo neked kell kifizetned, vagyis megtérítened a tesód kárát. Vagyis te megfizeted neki, és kész. Ha nem kell neki, az az ő baja.
De végeredményben ha mindenképpen bűnöst akartok kikiáltani, akkor a te hibád, mert te használtad engedély nélkül a kártyáját, és te okéztad le. Tény, hogy közrehatott ő is, de a hibás te vagy.
"Ott csak az utolsó 4 számjegyet mutatta..."
Ebből látnod kellett volna, hogy már be van írva egy kártyaszám, és arra fogják terhelni.
" Most reggel is felkeltem és azt olvasom az üzenetekben, hogy oda volt írva ez meg az. Hát oda,de angalul."
Ha angolul ki van írva, de te nem tudsz angolul, az a te bajod, nyilván egy angol nyelvű szerződést sem írsz alá, ha nem beszéled a nyelvet.
Nem azt kellett volna tudnod, hogy az ő kártyájának a száma, hanem azt, hogy már el van mentve egy bármilyen kártya.
De tény, hogy közrehatott tesód is.
Nem értem a problémát. PS-re vásárláshoz elég praktikus, ha el vannak mentve a fizetési adatok, legalábbis nem túl életszerű, hogy beírod, aztán kitörlöd, aztán később ismételgeted ezt a folyamatot. Legalábbis családon belül felesleges ez a fokú biztonság.
Aki azt mondja, hogy felezzétek a költségeket, nem értem, miért tanácsolja ezt. Itt a kérdező vett egy játékot, csak véletlenül a testvére kártyájával fizetett. Nyilván az egész összeg a testvérét illeti.
Nekem is csatolva van a családi PS-hez a PayPal fiókom. Ha vesznek vele valamit a tudtomon kívül, majd kifizetik, aztán ennyi. Ott rúgnám fel őket helyben, ha előállnának vele, hogy ők nem fizetnek, vagy csak a felét (WTF) fizetik ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!