Német bankkártyával hogyan tudok online fizetni/vásárolni?
Nem rég csináltattam német számlát, mert külföldön kezdtem dolgozni. A kártyán van egy IBAN-szám, a BLZ, a Konto Nr. és hogy meddig érvényes. Az oldal, ahol fizetni szeretnék kártyaszámot kér (az oldal magyar és német változatán is - Kartennummer). Megpróbáltam megadni ezeknek a feljebb felsorolt számoknak különböző változatait, de érvénytelennek veszi be. Próbáltam a kártya hátulján levő 11jegyű számot is "Karte" felirattal, de az sem jó.
Német fórumokon olvastam, hogy online csak Kreditkarte-val tudok fizetni, annak Kreditkartennummer-ével, nekem azonban Bankkarte-m van, a fórumok pedig 2010-2013-asok.
Igaz ez? Hogyan tudnám elintézni a vásárlást a német kártyával?
Megirnád kérlek hogy pontosan milyen bankkártyád van?
Van rajta MasterCard, Visa, "Visa Electron", Maestro logó?
Van a hátulján az aláirásra szolgáló csik közelében 3 vésett számjegy? [link]
Ha ezekre a kérdésekre a válasz az, hogy "Nem", akkor nagy valószinűséggel a kártyáddal nem fogsz tudni online fizetni.
Egyébként nem igaz, hogy csak hitelkártyával (Kreditkarte) lehetne fizetni interneten. Ha arra alkalmas a betéti kártyád (Debitkarte), akkor lehet akár azzal is. De ha épp nem alkalmas rá, akkor nem lehet.
Sima EC-Karte-val nem tudsz online fizetni, es ez igy van jol.
Vagy legyen klasszikus hitelkartyad (VISA, Mastercard, AMEX) vagy hasznalj paypal-t.
Az utolso irja jol. Ha sima EC-karte, akkor azzal nem fogsz tudni fizetni. Amivel tudsz, az mar naluk Kreditkarte (MasterCard, Visa)
De a neten 95%-ban elfogadjak a Paypal-t, en majdnem hogy csak ezt hasznalom. De lehetoseg van Überweisung-ra (atutalas, pl ebayen nem annyira szeretik, de van aki elfogadja) es ott van meg a Lastschrift is. (csoportos beszedes). Ami ritkabb: Auf Rechnung, amikor utolag fizetsz, szamlat kersz. Nachname, ez pedig az utanvetel.
Az IBAN a nemzetkozi bankszamlaszam, a BLZ a banki azonosito, a Konto Nr, meg a szamlaszam.
igen, német bankoknál nem szokott debit kártya lenni (tehát aminek ugyan olyan azonosítói vannak, mint a hitelkártyának, de a sima bankszámlád áll mögötte), illetve ez az EC kártya olyasmi, de az meg nem része a nemzetközi elszámoló rendszereknek. Szóval VISA, Mastercard, stb-hez pedig mindig adnak hitelkeretet, de egy új ügyfélnek nem biztos, hogy rögtön.
Amúgy szokott lenni sofort banking német webshopokban, az gyakorlatilag átutalást jelent, de azonnal megkapja a shop a visszaigazolást.
A paypal a legegyszerubb fizetesi mod, en nem is vasarolok olyan online shopban ahol nem lehet paypallel fizetni. (ha van alternativa).
10 eve hasznalom legalabb, eszembe nem jutna hitelkartyaadatokat megadni a neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!