Milyen lehetőségeim lehetnek? Esetleg hitel?
Szeretnék külön egy lakásba költözni, de a mai albérletáraknak köszönhetően nem tudom egyedül fenntartani (szobatárs stb. nem játszik, már volt problémám belőle) szóval hitelben gondolkozok, talán olcsóbb lenne a havi törlesztője mint egy albérletnek és mégis csak a sajátomat fizetném.. milyen feltételei vannak ennek? Tapasztalatok? Esetleg más járható út?
Köszönöm előre is mindenkinek!
22 evesen egeszen biztosan nem fogsz lakashitelt kapni, kulonosen nem egyedul es nulla forint onresszel (40% alatt szoba se allnak veled a bankok).
Ha az alberletet sem tudod kifizetni, a lakas torlesztojet sem fogod tudni - raadasul nem is nagyon akarsz olcsobb megoldast, mert ugye lakotars, az kizart.
Igenyeid akkor legyenek, ha van ra penzed, ez ennyire egyszeru.
Bocs, de ha egyedul egy alberletet nem tudsz fenntartani, a hitel szamodra vagyalom marad csak. Nem tudom feltunt-e, hogy az berleti dijakkal parhuzamosan az ingatlanarak is eleg meredeken felmentek.
Egyebkent ha nem vagy hajlando semmifele konkretumot elarulni a jovedelmi visszonyaidrol, megtakaritasaidrol (ertsd: onero), ne vard hogy konkret tanacsokat irjunk. Ennyibol a banki ugyintezok is csak elnezoen ingatnak a fajuket, hogy jaaaaj, fiatalember, menjen szepen haza, jo lesz maganak a mamahotelben meg egy par evig.
Nem tűnik teljesen hülyeségnek a dolog pedig (ami azt illeti, hasonlóban gondolkodom). Ha a mostani átlag BP-i albérletárakat nézzük, 80-100e egy egyszerű ~30nm-es garzon, amihez általában 2 havi kaució is szükséges: máris 250-300e Ft kell minimum, hogy elinduljon az ember. Hasonló kis lakást viszont egész korrekt állapotban lehet találni 11-12M ft-ért, ami 15~18 éves törlesztéssel meg tud állni havi 70 körül/alatt, és ez a pénz nem a főbérlő zsebébe megy, hanem legalább értelmes célra lesz elköltve. (igen, az ügyintézésre is megy el pénz, azzal tisztában vagyok)
Viszont kell 20-40% önerő, vagy bevonni fedezetként másik ingatlant (javítsatok, ha tévedek, ez a rész kicsit homályos nekem is), szóval ez sem egyszerű. És igen, damoklesz kardja továbbra is ott fog lógni az ember feje felett, – hogy mikor rúgják ki, mikor emelkedik annyit a kamat (ez függ a hiteltől), hogy már nehezebb fizetni, – csak éppen másfél-két évtizedig... De inkább ebbe vágnék bele, mint évente költözni albérletről (egyre drágább) albérletre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!