Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha az ember 24 éves lesz,...

Ha az ember 24 éves lesz, akkor az OTP banknál milyen "számlacsomagot" tud igényelni, ami olyan, mint az eddigi?

Figyelt kérdés

Amiért 24 leszek, átraknak valami rosszabb számlacsomagba. Most valami otp juniorban vagyok, aminek jellemzője:

- nincs fenntartási költség (amiért van bankszámla, levonásra kerül a fenntartásért x összeg)

- ingyenes készpénzfelvétel bankkártyával(havi egy alkalom minimum)

- csak az sms-esekért van levonás

- nincs az, hogy a bankszámlára utalt összegből is levonásra kerül x összeg

2016. nov. 27. 18:46
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem esik le hogy pont ez benne a pláne? Hogy 24 évesen már tán van keresete amiből egy számlacsomag költségeit fedezze. Utána nincs már ilyen "minden ingyen" csomag.
2016. nov. 27. 18:49
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nézz szét más bankoknál, az OTP drága!
2016. nov. 27. 18:58
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A Jump csomag megeri, de az is csak 28 eves korodig lehet, utana megnezheted masik banknal van-e neked kedvezobb csomag

[link]

2016. nov. 27. 19:20
 4/10 A kérdező kommentje:
köszi nektek. :)
2016. nov. 27. 21:53
 5/10 anonim ***** válasza:

Ha betöltötted a 24-et, automatikusan beraknak a Jump csomagba, ahol kemény 166Ft a számlavezetési díj.

A készpénzfelvétel 2 alkalommal 150e ig eleve ingyenes, ha nyilatkozol.

Az utolsó sort ("nincs az, hogy a bankszámlára utalt összegből is levonásra kerül x összeg") sajnos nem tudom értelmezni, ilyenért sehol nem vonnak le semmit.

2016. nov. 28. 13:27
 6/10 anonim ***** válasza:
68%

A JUMP nem olyan rossz, ha nincs havi rendszeres jövedelmed.

Viszont ha van akkor az Erste Privilégium csomagjai nagyon jók. Legalábbis az L nagyon kedvező. Ehhez havi 150 e ft jóváírás kell.

DE nem muszáj munkabérnek lennie. Ha a családban havonta egyszer oda-vissza utalgattok 150 e ft-ot, akkor máris teljesítve van az elvárás és szinte minden ingyen van.

Nekem is Privilégium L van.

Az smsnek van 16 ft-os darabdíja (lehet úgy is kérni, hogy csak egy x összeg felett küldjön) illetve a második évtől éves kártyadíj. Nem tudom fejből mennyi, 3000-4000 között van.

Minden más teljesen ingyenes.

Szerintem megéri.

2016. nov. 30. 10:36
 7/10 anonim ***** válasza:
48%

1. Nincs már privilégium csomag, Erste EgySzámla van minden helyett, azt lehet variálni.

2. 150e-t ilyen módon sétáltatni többe kerül mint a Jump számlavezetése

K&H-nak viszont van valami normális gyerekcsomagja!

2016. nov. 30. 11:03
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Csakhogy az ember 24 évesen már nem gyerek. Sőt már a fiataloknak szóló kedvezményekből is kifelé halad.

Privilégium számlát lehet nyitni újonnan is. Erste Partnerek keresztül. (Partnerek listáját megtalálható az Erstenél.)

Illetve vannak még egyéb számlák is, egyáltalán nem csak Egyszámla. (Közszféra, különböző dolgozói flotta jellegű csomagok, stb...)

Privilégium csomagban 0 ft az utalás. (Korlátlan számban és értékben.) Ez drágább mint a Jump összes költsége?

2016. nov. 30. 12:35
 9/10 anonim ***** válasza:
48%

Csak ezzel a Privilégiummal már újonnan nem annyira érdemes foglalkozni. A hirdetményben világosan le van írva, hogy ki lesz vezetve a konstrukció:

"A Bank a 2016. január 4-től nyílt és átminősített bankszámlák esetében a jelen mellékletben feltüntetett kondíciókat 2019. március 1-ig biztosítja. 2019. március 2-től a bankszámlára a mindenkori Lakossági Bankszámla és Betéti Kamat Hirdetmény szerinti Erste Standard Lakossági bankszámla és ahhoz kapcsolódó szolgáltatások kondíciói érvényesek."

[link]

Szóval még szűk 2 és fél évig lehet használni, ha most köt ilyet az ember. Utána meg majd jönnek az eléggé rossz standard konstrukciók. Szóval lehet, hogy én ebbe már nem vágnék bele. Tudom, más bankoknál is fennáll a lehetőség, hogy megszűnik egy csomag, de itt meg már biztos ideje van.

2016. nov. 30. 13:42
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

A hirdetményben egyáltalán nem ez van írva, az a probléma, ha nem tudod jól értelmezni. És ráadásul azt hiszed, hogy az világosan leírva amit te gondolsz.

Az idézett kitétel szerint a bank garantálja, hogy 2019. 03. 01-ig (tehát a meghirdetéshez képest több mint három évig) fenntartja a kedvezményes kondíciókat.

Az ilyen egyoldalú vállalás természetesen meghosszabbítható az ügyfél javára.

Amit pedig több mint három (most már csak több mint kettő) évig értékesít egy bank, az nem éppen kivezetés alatt van.

Különben pedig pár éve nagyon gyorsan változnak a banki kondíciók, éppen az a ritka és pozitív, hogy valami 2-3 évre fixálva van.

Itt is fennáll, hogy megszűnik egy csomag, de 2019 márciusig biztosan nem. Más bankoknál vagy az Erstenél másik csomag akár holnap megszűnhet.

Nem vagyok marketinges az Erstenél, de egyszerűen muszáj volt leírnom, mert annyira félreérted.

Aki olvassa pedig legalább nem fog félreinformálódni.

2016. dec. 15. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!