Hogy történik a gépkocsinyeremény betétkönyv vásárlása az OTP ben?
oké,ezt gondolom, de van valami költsége ennek is,mert én már számítok rá..:(
Gondolom, a takarékbetétkönyvnek is van..
Az első jól írta.
Pont a napokban vettem én is. Nincsen semmilyen költsége, csak a névértéket kell kifizetni.
Köszi a válaszokat,értem.
Utolsó, van jobb ötleted? (Így legalább esély van rá, hogy nyerjek egy kocsit, amit később,ha akarok, eladhatok...)
Nekem nincs.
Beteszek x összeget,amiből negyedévente elvonnak, számla kezelési költség, ilyen olyan címen.A kamat meg szinte kevesebb...megéri?Ha meg kiakarod venni, fizess,hogy megkapd a saját pénzed...:(
Pl. a Cetelem takarékszámla kiemelkedő, 2%-os vagy afölötti kamatot ad, és nincs semmilyen kockázata. Bármikor hozzáférhetsz a pénzedhez, nincs semmilyen költsége. Mondjuk számodra a hátulütője, hogy a befizetés és a kifizetés is csak átutalással történhet. Szóval kell hozzá másik banknál fizetési számla. Ráadásul 2M forint átutalása a legtöbb banknál már biztosan nem ingyenes, így jócskán elvenne a megtakarításból, úgyhogy lehet, hogy inkább saját bankodnál kellene érdeklődni a betétek iránt.
Az a probléma, hogy egy bankszámla kb. annyira alapvető dolog (szerintem), mint mondjuk az internet-előfizetés. Nincs jövedelmed? Vagy készpénzben kapod? Nem rossz készpénzzel szaladgálni, mindent azzal fizetni? Bár érzem, hogy neked a pénz=készpénz, a "fizetnem kell, mert fel akarom venni a pénzem" hozzáállásod miatt. Mondjuk ez egy nonszensz gondolat, hiszen a pénzedet nem kell szükségszerűen kp-ban felvenni.
A másik lehetőség az állampapír, annak is nagyon jó a kamata, és nincs igazán kockázata. Bár abban nem vagyok annyira képben, mennyire szeretik elfogadni a készpénzt.
Persze berakhatod gépkocsinyeremény betétbe is, de ilyen összegnél már komoly kamatokat lehet bukni. 2M forint 2%-a 40e forint, ennyit buksz évente ahhoz képest, mintha egy normális betétbe raknád be. Ezzel szemben semmilyen banknál nem fizetsz évi 40 ezret semmiféle költségre, egy jó csomaggal ennek max. a tizedét fizeted ki. Autót nyerni meg majdnem biztos, hogy nem fogsz, hiszen ez egy szerencsejáték.
Utolso,nem kellene lenezni.
Igen ,dolgozom,30 eve,igen van folyoszamlam,es arra jon a fizum.
Es kepzeld,van mashol is penz berakva a K& h nal,de egy filler kamatot se latok,cdak a levonasokat.
Es kepzeld,mikor kellett a penz,nemtudom hanyezret kellett lecsengetni,hogy felvegyem...
Úgyhogy ezeket tapasztalatbol mondom..
Hol kapok 40 e ft kamatot ketmilliora???
Aztt vissza kell osztani 12 vel,es ugy beszorozni,ahany honapra kapod...
En meg 6-7 eve 8-9% os kamatot kaptam de az se volt olyan sok...
Én nem nézlek le. De aki a bankoktól annyira idegenkedik, hogy neki a pénz az csak készpénz, az mit akar bármilyen megtakarítással? A mostani hozzászólásodból is az derül ki, hogy mikor kellett a pénz, mennyit kellett lecsengetni. Na ja, de neked kp-ban kellett, és minden banknál az a legdrágább.
Bankot választani is tudni kell. Sajnos kevés olcsó bank van, mióta a kormány beint nekik, de azért akad. Vannak 0 forintos számlák - ha pl. érkezik x jövedelem a számlára, nincs számlavezetési díj. Az utalás, bankkártya, kp felvétel sehol nincs ingyen, de vannak olyan csomagok, ahol olcsóbban meg lehet úszni, nyilván a te igényeidnek megfelelőt kell választani. Az egy általános igazság, hogy ha a bankszámládat arra szeretnéd használni, hogy nagy mennyiségű kp-t vegyél fel róla, arra nem igazán van kedvező konstrukció - persze havi 150 ezer forintot mindenképp ingyen tudsz levenni, szintén az állami beintés miatt.
Ha nem látsz kamatot a K&H-nál, akkor olyan számlára rakd be, ahol nem 0,01% a kamat. Az nem egy automatikus dolog, hogy odavágsz egy csomó pénzt egy bankhoz, aztán elvárod, hogy legyen bőséges kamat.
Szerintem számold ki, 2.000.000 forint 2%-a az 40000 forint. Persze évente, ahogy írtam is. Annak nincs értelme, hogy leosztod 12-vel, majd meg is szorzod 12-vel, ugyanis 12/12 = 1. Másrészt viszont, ha a kamatjóváírás nem évente, hanem havonta történik, akkor máris nem 40000 forint lesz évente, hanem több, a kamatos kamat miatt. Persze, megjegyzem, ezek bruttó értékek, sajnos van SZJA és EHO levonás, amit az államnak fizetsz, de ezekről megint csak nem a bank tehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!