Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mennyibe kerül fenttartani...

Mennyibe kerül fenttartani egy bankszámlát?

Figyelt kérdés
Youtubbal keresnék pénzt (van már nagy nézettségem) és az érdekelne, hogy ha a youtube 1 hónap alatt ad 100 000 forintot, akkor abból mennyi marad? (Adó meg minden ilyesmi levonása után)

2016. okt. 2. 11:32
 1/8 anonim ***** válasza:

Most akkor az adózás érdekel, vagy pedig a bankszámla?

A bankszámla fenntartása havonta körülbelül 200-400 forint között mozog, banktól és számlacsomagtól függően.

Ha pedig egy évben több, mint 250.000 forintos bevételed származik a youtube csatornádból, akkor ki kell váltanod szerintem az egyéni vállalkozói igazolványt, és az adózást ahhoz igazodva kell intézned!

2016. okt. 2. 11:49
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2016. okt. 2. 12:10
 3/8 anonim ***** válasza:

"Ha pedig egy évben több, mint 250.000 forintos bevételed származik a youtube csatornádból"

Ha csak 1 forintja is származik a yt csatornából, akkor már kell is adóznia, mivel ez már üzletszerű tevékenység.

Az, meg hogy mennyi marad, függ, hogy miként adózik belőle. Nem mindegy, hogy magánszemélyként vallja be, vagy kata-s vállalkozóként, vagy cégként.

100e bevételből már lazán futja egy könyvelőre, 1xi alkalom, max 5 rugó, akivel át lehet beszélni a dolgokat, sőt naprakész tan

2016. okt. 2. 12:37
 4/8 anonim ***** válasza:
26%
Nem kell adóznia, ameddig el nem éri az éves 250.000 forint bevételt. NÉZZ UTÁNA!
2016. okt. 2. 16:32
 5/8 anonim ***** válasza:
68%

#4 De bizony kell! Nézz te utána, mielőtt az észt osztod! Vagy felőlem várhatod a Navos felszólítást is a büntetési csekkel karöltve!

"Összefoglalva nekem azt mondták a NAV irodában, hogy ha magánszemély vagy és nincs más munkahelyed, akkor az Adsense adózás: 16% szja + 27% EHO + 6660 ft TB havonta (2014-ben már több a TB), ha pedig van munkahelyed mellette, akkor csak annyi hogy a 6660 TB-t nem kell fizetni havonta, de a 16% szja és a 27% eho-t akkor is kell. Lehet választani a 10% költséghányadot, valamit a tételeset, de tételes esetén közvetlenül a munkádhoz szükséges dolgokat lehet csak költségnek elszámolni, valamit ebben az esetben a 27% eho is lehet adóalap csökkentő tényező, de attól be kell fizetni azt is... szóval ezt a tájékoztatást kaptam. Sajnos hatalmas az adó az Adsense-re, legalábbis szerintem... Ha jobban keresel érdemes KATA-ra váltani... Remélem segítettem, bár én is örülnék ha nem kéne a 27% eho, de többször is voltam bent és mindig ezt mondták más ügyfélszolgálatosok is... így sajnos kell, én fizetem is keményen..."

2016. okt. 2. 17:33
 6/8 A kérdező kommentje:
Szóval 100 000 forintból 43 ezer az adó? Az kemény...
2016. okt. 2. 18:29
 7/8 anonim ***** válasza:

Nyiss számlát külföldön... usa-pl ingyenes a számla kezelés... sőt a legtöbb banknál még minimálisan is de gyarapszik a pénzed ha náluk tartod...

Vagy adóparadicsom...

Vagy paypal aztán kész és onnan utalod a számládra... kis pénzmozgásokkal a kutya se törődik... asszem 5milliós befele utalásnál kérdezik meg, csk hogy honnan jött és nem kéne e adózni ejnye bejnye... ha meg kifele utalsz akkor 2millió...

Bátyám 25 éve new yorkban él és mióta beteg apu (10 éve) minden hónapban kapok a számlámra 250.000ret... soha senki a füle botját nem mozdította, hogy honnan jön ez a pénz...

2016. okt. 3. 08:04
 8/8 anonim ***** válasza:
Amúgy érdekelne a youtube csatornád, csak kíváncsiságból megadod?
2016. okt. 3. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!