Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hitelkártyára lehet többet...

Hitelkártyára lehet többet utalni?

Figyelt kérdés

Ha nem tudom időre visszafizetni az elköltött pénzt, és marad mondjuk 100.000 forint, arra tudom, hogy kamatot kell fizetni, viszont nem tudom, hogy hogyan számolják.

Ha később utalok rá mondjuk 150.000 forintot, ami lefedi a kamatot és a tőkét is, viszont több, mint a kettő összesen, mi lesz a maradék pénzzel? "Pluszban" leszek a hitelkártyán? Lehet ilyet?

Csak azért kérdezem, mert ha megvárom a következő havi kivonatot, akkor azon kamat is lesz, és ha akkor is később fizetek, akkor a kamat is tovább nő...

2016. szept. 19. 12:03
 1/5 anonim ***** válasza:

"arra tudom, hogy kamatot kell fizetni, viszont nem tudom, hogy hogyan számolják"

A szerződésedben benne kell lennie, hány % kamatot számolnak rá, a fordulónaptól fogva (amíg vissza kellett volna fizetni)

"Ha később utalok rá mondjuk 150.000 forintot, ami lefedi a kamatot és a tőkét is, viszont több, mint a kettő összesen, mi lesz a maradék pénzzel? "Pluszban" leszek a hitelkártyán? Lehet ilyet? "

Igen, lehet. De azt is lehet, hogy most csak a felét és a következő hónapban is a felét. Persze csak akkor, ha olyan a kártyád és nem valami végső határidő van megadva.

2016. szept. 19. 12:12
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Eddig mindig visszafizettem, nem volt vele gond, már több éve megvan, most az egyszer csúsztam el munkahelyváltás miatt, de a következő hónapban már teljes havi fizetést fogok kapni. Tudom, hogy magas a kamat, csak napi szinten nem tudom követni, hogy éppen hol tart, azért gondoltam, hogy ráküldök egy nagyob bösszeget, hogy tuti lefedje.
2016. szept. 19. 13:24
 3/5 anonim ***** válasza:
Vagy inkább menj be a bankba, és kérdezz rá ott. Legalább mondanak egy pontos összeget és nem az lesz, hogy történik valami gond.
2016. szept. 19. 14:20
 4/5 anonim ***** válasza:
3-as, ne viccelj már, ha 100 ezer ft-ra 1 hónap múlva 150 ezret utal, akkor nem lehet semmilyen gond.
2016. szept. 19. 18:05
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha többet utalsz rá, el nem veszik a pénzed, az biztos.
2016. szept. 20. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!