Ha a PayPass vásárlásom nem jelenik meg levonásként a NetBank számlámon, akkor mit tegyek?
Figyelt kérdés
Tegnap háromszor vásároltam érintés nélkül, ebből egy látszik a folyószámlámon, a másik kettő nem. Az egyik (a két nem látszó vásárlás közül az egyiké) bizonylat nálam is van.2016. szept. 9. 11:41
1/5 anonim válasza:
Meg fog majd jelenni.
Nálam 2-3 nappal később jelenik meg (otpdirekt)
2/5 anonim válasza:
A kártyás vásárlások először csak előjegyzésre/zárolásra kerülnek. Ez azt jelenti, hogy te nem férsz hozzá a pénzhez, de az még ott van a számládon, a te pénzed. 1-2-3 vagy munkanap, mire könyvelik, és ténylegesen levonják a számládról, ekkor látszik meg a számlatörténetben.
Amíg nincs a számlatörténetben, addig az előjegyzett/zárolt tranzakcióknál kell keresni, valamelyik bank ezt részletezni, valamelyik csak egy összeget ír ki ezekre.
Az, hogy hány nap alatt könyvelik, több dologtól is függ. Pl. én az OTP-nál vagyok, és OTP terminálos fizetésnél a következő munkanapra könyvelik, nem OTP-s terminálnál, vagy külföldi internetes vásárlásnál akár 3-4 nap is szokott lenni.
3/5 A kérdező kommentje:
Nem OTP, hanem Gránit Bank, de ez szerintem mindegy. Az egyiket (igaz az banki nyitva tartás alatti volt) azonnal látom, a másik kettő esti, azokat nem. De a zárolt tételek között sincs, a NetBank szerint a kártya egyenlege meg több. mint gondolnám (ezzel a két tétellel). Nem szeretnék mínuszba futni, mert erre vonatkozóan nincs is szerződésem a bankkal, ki tudja mit számolnának fel. Vagy biztos nem enged be a kártya mínuszba?
2016. szept. 9. 12:27
4/5 anonim válasza:
Ez esetben arról lehet szó, hogy a PayPass-os tranzakciók offline történtek, vagyis nem volt kommunikáció a bankkal, és csak később kerülnek terhelésre. Ilyenkor futhatsz mínuszba is.
5/5 A kérdező kommentje:
Ezek szerint semmit nem ér az aktuális egyenleg lekérdezése (mert fals az adat)?
2016. szept. 9. 12:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!