Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Az baj, ha valaki látta a...

Az baj, ha valaki látta a bakkártya hátulján a biztonsági kódot?

Figyelt kérdés

Ma úgy adódott, hogy meg kellett adnom pár adatot a kártyámnak a hátulja pedig éppen látszott a kóddal együtt.

Az elején lévő bankkártya számot természetesen nem látták.

Lehet ebből valami bajom? (És mielőtt bárki írná igen elég nagy balfék voltam.)

2016. aug. 31. 16:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

ha nem tudják a bankkártya számát, lejárati idejét akkor tök mindegy hogy látta-e a CV2 kódot vagy sem.

Ez olyan mintha találnál egy kulcsot, csak épp nem tudod a világon melyik ajtóba jó a kulcs.

No para.

2016. aug. 31. 16:17
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ha visszaélnének valahogy az adattal, amire minimális az esély, akkor is 99,9999 százalék, hogy a bankod visszaszerzi a pénzed.
2016. aug. 31. 16:42
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A kulcsos példa pont tökéletes.

Szal nyugi.

Ráadásul ha láthatta is valaki, nem biztos hogy figyelte, megjegyezte. :D

2016. aug. 31. 16:50
 4/8 anonim ***** válasza:
57%

A biztonsági kód mellett szükség lenne még a kártyán látható névre (pontosan úgy!), a bankkártya típusára, számára, lejáratára és a cv2-re együtt.

Webes vásárlásnál a kibocsát bankot is meg kell adni (bár ennek talán nincs jelentősége ebből a szempontból.)

2016. aug. 31. 16:51
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Megnéztem a kártyámat. Nekem 482. Sok-sok pénz van a számlámon, de mind a tiéd lehet, ha a kód ismeretében le tudod venni.
2016. aug. 31. 17:14
 6/8 anonim ***** válasza:
70%

"Megnéztem a kártyámat. Nekem 482. Sok-sok pénz van a számlámon, de mind a tiéd lehet, ha a kód ismeretében le tudod venni."

Nem is igaz, 725 a kódod és már le is szedtem róla azt a sok pénzt. :D

2016. aug. 31. 17:17
 7/8 anonim ***** válasza:
381 a kód nem sok van rajta de hajrá.
2016. szept. 1. 02:01
 8/8 A kérdező kommentje:
Heh, köszönöm szépen a válaszokat, így miután oda adtam akkor ugrott csak be, hogy lehet nem volt jó ötlet és ezen járt az agyam egész végig.
2016. szept. 1. 06:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!