Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Jónapot mindenkinek! 200-ezer...

László 197806 kérdése:

Jónapot mindenkinek! 200-ezer forintra lenne szükségem havi törlesztésre, hova fordulhatnék?

Figyelt kérdés
Lévén annak idején építkeztem, négy gyerekre vettem fel a szocpolt és 3 milió államilag támogatott kölcsönt valamint még 1 miliót bebútorozásra, aztán jött a világválság. Emiatt a törlesztőrészlet felugrott 100ezer ft felé és lévén a keresetem sem volt több bárlistás lettem. Most közel hat éve dolgozom egy állami cégnél ahol a keresetem 200-300 ezer forint között mozog aminek legalább a felét vonják, de ha meghaladja a 260 ezret akkor joguk van a mindenkori minimálnyugdíj ötszöröséig vonni, úgyhogy akkor sem kapok csak maximum 120 ezer forintot. Négy gyerek mellett legalább 7 hónap lenne összerakni a pénzt, viszont sürgősen kellene. Ha valaki tudna ebben segíteni szívesen veném. Nekem már nem élnek a szüleim, a feleségem családjával nem vagyunk túl jóban, a rokonaimat nem ismerem, nem tudok honnan segítséget kérni.

2016. aug. 23. 12:41
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nos esetleg vehetjük úgy is hogy két munkahelyem van, azért is kapok Havonta annyi pénzt amennyit az elején leírtam, tudniillik egy hónapbol 336 órát dolgozom és több mint 30 órát utazással töltök. Ha ennél többet mennék gyakorlatilag már haza sem kellene járnom, mondjuk ezt sokszor meg is teszem mert mikor készenlétet tartok a munkahelyen reggel elmegyek othonrol és csak másnap délután fél négykor érek haza, havonta átlagosan kilenc alkalommal. Nem iszom, nem kirándulok, már nem ismerem a környékbeli embereket sem szinte, ha hazamegyek a munkából otthon csinálom a dolgom. Közel hat éve, és azt is leírtam, hogy ha egy bizonyos összegtöl többet keresek a bank levonhatja a mindenkori minimál nyugdíj ötszörösét is akár, tehát volt olyan időszak hogy közel 400 ezer ft-ot kerestem mégsem kaptam belőle ki csak 125 ezret. Mikor éjszakás vagyok reggel fél nyolckor érek haza aztán délután négy órakor már indulok vissza a munahelyre. A hétvége gyakorlatilag egy napbol áll az is sokszor úgy, hogy reggel fél nyolckor hazaérek másnap reggel ötkor megyek vissza dolgozni. Gyakorlatilag iskoaidőben nem is nagyon látom a családomat sem, válaljak még másodállást? Lassan már nem tudom miért is kellene élnem. Tíz éve én hülye azt gondoltam megteremthetem a gyerekeknek a boldog családi környezetet, építkeztem és felvettem 4,2 millió forintot, tíz éve fizetem, immáron öt éve havi átlag százezer forinal, és a banknak ez még mindig nem elég, a szocpolt is be akarják húzni rajtam. Ha támogatást kérek ahoz sok a keresetem, ha kölcsönt ahhoz kevés. Hogy válaljak plussz munkát, volt már olyan is, hazaértem a munkahelyről elmentem dolgozni aztán hazajöttem lezuhanyoztam és mentem vissza a munkahelyre, pihenés egy óra, alvás semmi, ez csak egy ideig megy, tapasztalatból tudom, a munkahelyen meg emberéletekért felelek. Válaljak mégtöbbet, habár azt mondta a nagyfőnök a munkahelyen, ha fáradtak vagyunk akkor kell egy kicsit jobban odafigyelni, igaza van, minél fáradtabbak vagyunk annál jobban tudunk figyelni. Belekezdenék én valami új dologba csak már félek, hogy mégtöbbet veszítenék, ez a kérés is csak egy reményvesztett próbálkozás volt, nem is számítottam semmire, de azért köszönöm a válaszokat és tanácsokat, élem, vagy inkább dolgozom tovább napjaimat, mindenkinek sikerekben gazdag sok szép napot kívánok, senki ne élje át azt amit én születésem óta átélek, köszönöm.
2016. aug. 24. 07:42
 12/15 anonim ***** válasza:

Huh, ez nagyon hosszú, nem bírtam végigolvasni.

OK, sokat dolgozol, de basszus, vagyunk ezzel még így néhányan, hogy alig látjuk a családunkat, csak a hitel ki legyen fizetve.

"A fizetésem 50%-át vonják, így a bankok és a munkáltató sem áll szóba velem pedig a másik 50% ami átlagosan 100 ezer ft ütné az elvárásokat mint már az elején is leírtam."

Én is erre reagáltam, még korábban.

Mivel már 50%-ot vonnak, esély sincs beállni a sorba, úgysem kapna semmit a hitelező.

A másik 50% meg 100 ezer ft, hát ez nem valami sok.

És leírtad, hogy a családnak enni kell, a számlákat fizetni kell.

Akkor hiába tartoznál, ugyanezt mondanád később: "Ne haragudj, nem tudok most fizetni, a családnak enni kell, a számláékat fizetni kell. A gyereknek új cipő kell. Temetésre kell a pénz. Elromlott a mosógép, csak nem járhatunk koszosan, újat kell venni!" stb, stb.

Sajnos hiába dolgozol sokat, ez még továbbra sem biztosíték arra, hogy vissza is fizetnéd a pénzt.

Mivel nem marad annyid, hogy a levonásnál többet fizess a banknak, miből fizetnéd egy ilyen plusz kölcsön járulékos költségeit? Itt is van díja az ügyvédnek, vagy fizesse a hitelező? Esetleg annyival többet kérnél?

Tudod egyébként, mi a baj ezzel az egésszel?

A magyar törvények szerint magánszemély adhat kölcsönt, de nem kérhet rá kamatot.

Tehát aki adna neked, az nem nyerne vele semmit, viszont jó eséllyel veszítene, mert mire visszaadod, romlik a pénz értéke. Addig pedig ingyen használtad valakinek a pénzét.

Ha a törvény lehetőséget adna rá, hogy mondjuk 10% kamatot lehessen kérni, akkor biztosan lennének magánszemély hitelezők hivatalosan, hirdetnék is magukat.

De így ez senkinek nem éri meg.

Én meg azért nem fogok ebbe belemenni, hogy a végén egy fillért se nyerjek.

Mindenkinek drága az ideje, és ha el is felejtjük, hogy egy idegen vagy számomra, idő és költség elmenni az ügyvédhez, lepapírozni mindent, majd havonta figyelni, hogy fizetsz-e, ha nem, akkor telefonálni, alkudozni, ez mind-mind idő és pénz.

Én fizessek benzinköltséget, hogy elautózzak az ügyvédhez, álljam a készpénz-felvétel vagy az átutalás díját, hogy aztán a végén ezeket veszteségként leírjam?

2016. aug. 24. 08:28
 13/15 anonim ***** válasza:
Jelenleg Mo. lakossága 9,8 M ember. Ebből (bár a kormány tagadja) 4 M a szegény és mélyszegény ember. Igen! Szarabbul élnek, mint Te kérdező!Képzeld mi lenne, ha mind a 4 millió ide jönne és "csak" 200ezret tarhálna....
2016. aug. 24. 08:33
 14/15 A kérdező kommentje:
Teljes mértékben egyetértek veled, de el van keseredve az ember mindent megpróbál azért, hogy kicsit jobb legyen. Mint írtam ez is csak egy elkeseredett próbálkozás volt amitől nem is vártam szinte semmit, viszont én tudom hogy visszafizettem volna, mintahogy azt is, hogy ezt senki sem fogja elhinni nekem, de ezért nem is tudnék hibáztatni senkit. Mindazonáltal sokszor érthetetlennek találom azt a dolgot, hogy az emberek olyan nonprofit és egyéb szervezeteknek képesek százezreket sőt milliókat kifizetni akiket nem is ismernek csak azt tudják róluk, hogy valamien nemes célra gyűjtenek külföldi árváknak, katasztrófa sújtotta területeknek, vagy adományokra. Ezt a fajta pénzt nem lehet visszakövetni teljes mértékben, nem lehet visszaigényelni, sem visszakövetelni mégis adják. Ha viszont egy honfitárs szorúl segítségre hátatfordítanak neki mondván nem is ismerem. Nem tudom ez miért van így, de nem is érdekel, csak így van és kész. Én személy szerint szívesebben adok egy hajléktalannak, vagy telefonálok el párszáz forintot egy beteg gyerekért, vagy gyűjtöm össze a kinőtt ruhákat, a felesleges megtermelt növényeket egy nállam jobban rászorúlónak minthogy támogassák egy másországbeli idegent úgy hogy nem is tudom eljut e hozzá a támogatás, vagy elakad valami multimilliomosnál. Én ennyit tudok tenni mert ők a nállam szegényebbek. Mindenkinek szíve joga, hogy mennyit tud tenni, és hogy mennyit akar tenni, ezért senki nem hibáztatható és nem is vonható felelősségre. Én csak kérdeztem valamit, megkaptam rá a válaszokat és ezt meg is köszönöm.
2016. aug. 24. 11:20
 15/15 anonim ***** válasza:

A kihízott ruháinkat én is összegyűjtöm, és vagy ismerősnek adom, vagy beviszem a szeretetszolgálathoz.

De adakozni már nem merek, ahogyan sokan mások sem.

Mióta ezernyi történetet hallottunk, hogy hogy élnek vissza ezekkel... mikor bizonyos szervezetek nevében "kéregettek" az utcán, aztán kiderült, hogy az a szervezet nem is tudott erről.

Vagy amikor egy alapítványnak utalsz pl. rákos gyerekek megsegítésére, de ők ezt nem a gyerekekre fordítják.

Régebben tettem állateledelt a boltokban kihelyezett ládába, de aztán hallottam, hogy azt ugyanúgy visszateszik a polcra és eladják újra.

Azóta nem merek adakozni sem.

Amikor valami olyanom keletkezik, vannak rászoruló ismerőseim, vagy egyszerűen csak olyan barátok, akik örülnek az "ajándéknak".

Szoktam adni így ruhán kívül a termesztett zöldségeimből, amikor túl sok van, meg adtam már ingyen építőanyagot is több tízezer ft értékben.

A szeretszolgálathoz egyszer 3 zsák ruhát vittünk be, aztán mivel van ott ismerős (kisvárosról van szó), kiderült, hogy az ott dolgozó lányok ezt átválogatták, és a kihízott, de egyébként jó minőségű és márkás ruháim nagy részét eltették maguknak, még mondták is, hogy de jó kis cuccok ezek. Szóval még ha közvetlenül el is akarod juttatnoi a dolgokat a rászorulóknak, akkor is beleköpnek a levesedbe. Elég, ha az ember egyszer megtapasztalja, vagy hall egy ilyen sztorit, egy életre elmegy a kedve a segítségnyújtástól.

2016. aug. 24. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!