Ha a banki utalásnál a kedvezményezett nevét rosszul adták meg (direkt vagy véletlen), akkor megérkezik a pénz?
Ha véletlen, akkor megérkezik.
Ha direkt, akkor nem.
Utalásnál nem nézik. Ezt úgy képzeld , hogyül Marika a központban. Az ő feladata, hogy fogadja a tételeket, és kiküldje a saját utalásokat. Óránként több ezret. Nem egyesével fogadja őket, hanem kötegekben több százat. Nem nézegeti, hogy milyen népvándorlás írva, csak a szamlaszam számít. De azt sem ő keresi ki egyesével, hanem a rendszer könyveli automatikusan. Csak akkor jön hibajelzes, ha a szamlaszam nem jó.
Ha viszont valaki befizet a számlára és viszi a szamlaszámot és mondja, hogy Kovács Janose a szám, de látja a pénztáros, hogy nem az övé, akkor meghiúsulhat a dolog. De ez csak befizetesre igaz, nem utalásra.
Utolsó, ezt gondolod vagy tudod?
Írna olyan legyen szíves, aki tanulta ezt vagy dolgozott/dolgozik bankban? Mert, akkor nem szórakozom, megadom a rende nevem, nem akarom, hogy ne kapjam meg végül a pénzt. De, ha nem muszáj, akkor nem adnám meg az igazi nevem. Fontos lenne!
Nem tanultam ezt, és nem is dolgoztam bankban, de van tapasztalatom.
Barátnőmmel egy számlát használunk, de csak az én nevemen van, nem vagyunk társtulajdonosok. Az ő fizetését is az én számlámra utalják. Diákmunkákat dolgozik, több helyen is volt már, mindenhol csak a számlaszámot adta meg, és semmi gond nem volt a pénzzel. Még az is oda volt írva a számlatörténetbe, ki a kedvezményezett (az ő neve). Több bankszámlám is volt már (MKB, OTP), mindkettőnél játszottuk ezt. OTP-n belül is utalt már munkáltató.
Mindemellett a logika is azt diktálja, hogy nem lehet az utalásokat kézzel követni. Nem véletlenül találták ki az elektronikus rendszert, ami napi több millió (becslés) tranzakciót hajt végre. Nyilván a kirívóan magas összegű, gyanúsnak számító tranzakciók megállnak, és kézi ellenőrzést követelnek meg, de a többség ugye nem ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!