El tudom úgy adni a házunkat amely 6milliót ér, hogy 2 millió hitelt átvállal a vevő és pótol?
Tehát el akarjuk adni a házat, fontos hogy sürgős mert a rokonság kikészít, 6m biztosan ér, de vagy 2m hitel van rajta.
A vevő átvállalná a hitelt valahogy (OTP hitel 3 éve van rajta), és a többit kápében adná, tehát ha 5mért odaadjuk, akkor 3mFt-ot kápében fizet.
Vannak ilyen emberek akik így is megvennék a házat.Szerintem nyugodtan meg lehet hirdetni...
Én például megvenném így is ha van rá lehetőség.
Jelzálog hitelt nem lehet "átvállalni", minden ilyen ügyletnél új hitelszerződést köt a vevő, a régi hitel pedig lezárásra kerül. Nagyon fontos, hogy a vevő a mostani hitelezési szabályok alapján hitelképes legyen és az ingatlan jelenlegi értéke is megfeleljen a banknál, mint fedezet.
Ilyen esetben az a járható út, hogy a vevő által kifizetett vételár előlegből ki kell fizetni a meglévő tartozást, a maradékot pedig a vevő bankja (nem muszáj, hogy ez az OTP legyen, de lehet az is) fizeti ki az eladónak.
Nagyon célszerű ilyen esetben biztosra menni és a bankkal alaposan megvizsgáltatni a vevő hitelképességét, nehogy meglepetések és hosszadalmas, kínos jogi viták, per alakuljon ki, ha utólag mégis kiderül, a vevő mégse kap annyi hitelt, mint amire számít. Ilyen esetben egy jó hiteltanácsadó sokat segíthet. Szívesen képviselem az érdekeiteket a banknál, ha igényt tartotok rá.
"A jelzálogtípusú devizahitel biztosítására jelzálogjoggal terhelt ingatlan elidegenítése esetén a
jelzálogjog, elidegenítési és terhelési tilalom a vétellel, cserével megszerzett ingatlanra nem jegyezhető
át, de a fennálló tartozást az új tulajdonos átvállalhatja."
Ezt egy OTP nyilatkozatban olvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!