Kárigénnyel élhetek a bank felé?
Nem látom, hogy a bank miért felelős az ügyben... Ha veszel pl. a Media Marktban egy MP3 lejátszót és azt a bolt előtt ellopják tőled, akkor azért is a bolt a felelős?
Miért nem vetted vissza a pénzed a c.gánynőtől?
Tanulópénz.
A cigányokat kerülni kell messziről, nemhogy még segíteni nekik!
Én mindenekelött megkérdezném a bankomat, hogy ők mit látnak az ügyből.
Bankautomatánál tudnak úgy buherálni, hogy leolvasót tesznek a kártyanyílásra, és az általa összegyűjtött adatok alapján lemásolják a kártyát, itt tuti nem ez volt. Ami még előfordulhat, az az hogy eltömítik a pénzkidobó nyílást, majd a kiadott, de nem hozzáférhető pénzt, kipecázzák, amikor senki nincs ott.
Nekem ez az eset eléggé fura: pénzkivételkor berakod a kártyát, azonosít a pinkóddal, miután beütötted az összeget, akkor elvégez egy rakás engedélykérést a rendszer (van -e a kártyához tartozó számlán elég fedezet, kártyalimit engedi -e, automatában van elég pénz, stb)
Ezután zárolják a számlán az összeget, és kiadja a pénzt.
Az alapján, amit mondtál, a cigó elméletileg babrált valamit a rendszerrel, hogy a következő kártyánál a rendszer ne a beütött tranzakciót, hanem egy nagyobb összegűt hajtson végre.
Ez baromira hihetetlen, gyakorlatilag magát az ATM rendszerét kéne befolyásolni.
Te 1000Ft-ot ütöttél be? Az bizonylaton a kért és a kapott összeg egyaránt 100.000Ft ?
A bankban is ennyit látnak?
Azt aláíróm, hogy a pénzed elvétele szívás, mert azt nem fogod tudni bebizonyítani a bank felé, ők csak annyit látnak, hogy felvetted.
De az, hogy 1000 helyett 100.000-et ad ki, ha nem azt ütötted be, max rendszerhiba lehet, azt meg látják a bankban.
Ha valaki kívülről ilyet tudna csinálni, akkor nem lenne szüksége az áldozatra (rád) úgyis annyit venne ki amennyit nem szégyel.
Egy banki dolgozó
A bank esetleges felelősségét abban látnám (persze, biztos nincs igazam), hogy olyan szerkezetet működtet, amelyik ilyen szinten megbuherálható. Ugyanis pontosan úgy történt az eset, ahogy leírtam! 1.000 azaz egyezer Ft helyett 100.000 azaz egyszázezer Ft-ot adott ki a gép!!! Én arra gondoltam, hogy valami chip-pel hülyítették meg az összegeket. Hiszen már az autókat is fel tudják törni úgy, hogyha egy speciális adó-vevővel, kód-dekóderrel (vagy mit tudom én, hogy hívják), ill. egy számítógéppel az autó 10 m-es körzetében állnak, és ha a kocsi tulajdonosa távirányítva zárja le az autót, akkor máris ki tudják kódolni a riasztóját, és minden külsérelmi nyom nélkül kirabolják az autót... Két ismerősöm is így járt pórul... Szóval, azért vagyok dühös, mert az egy dolog, hogy a kezemből kapta ki a pénzt. De ha csak az 1.000 Ft-tal tette volna, hát, bosszankodom egy ideig. De 100.000 Ft az azért nem kevés...
Tudom, úgyis mindig a kisemberek szívják meg... És ha a rendőrség el is kapja a tettest, és rábizonyítják a lopást: vajon miből fizettetik ki vele, a vagyontalan, jövedelem nélküli gazemberrel a káromat?? (Ez a kérdés csak költői...)
Még valami: azért nem vettem vissza a pénzem tőle, mert kb. 3 mp alatt már el is tűnt szem elől. A körülöttem állók bár látták az esetet, álltak, mint a birkák...
A másik dolog meg: ezek mindenkit meg tudnak félemlíteni. Mi van, ha kést ránt? És tuti, nem egyedül csinálják a balhét... Hiába értem volna utol, nála nem találtam volna egy fityinget se... Ehhez értenek... (Tisztelet a kivételnek!)
Ha így történt, akkor élhetsz kárigénnyel, de hidd el, hogy nemcsak nekünk tűnik hihetetlennek, hogy egy c.gány asszony így megbuheráljon egy bankautomatát... Ehhez elég komoly informatikai háttér kell, de még így sem hiszem, hogy lehetséges. (A romák inkább szimplán "eltömeszelik" a kártya nyílását úgy, hogy a kártya beragadjon, és utána megkérik a tulajt, hogy üsse be a PIN-t, akkor hátha kijön a kártya, pedig csak azért mondják, hogy lelessék így a PIN kódot. Miután a kártyatulaj megunja és elmegy, kiszedik a kártyát és azt használják. De ez meg se közelíti azt, hogy magának a gépnek a rendszerébe másznak bele.)
És hidd el, hogy ha a bankon próbálod a pénzt behajtani, akkor a következő kérdésekre is elfogadható választ kell adnod, különben azt mondja, hogy a TE hibádból történt a dolog (és ezért nem fizet):
Miért hagyod, hogy ott álljon melletted bárki (főleg egy c.gány!) miközben te pénzt veszel ki. Mert ennyi erővel leleshette volna a kódodat és a kártyát is kitéphette volna a kezedből. Arról nem is szólva, hogy ha megfelelő összeget adott volna ki az automata, azt is ugyanígy elvehette volna tőled.
Mellesleg, honnan tudta, hogy 100.000Ft-ot adott ki az automata. Elkezdted neki lobogtatni a pénzt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!