Mit jelent az értékpapírba fektetés?
Figyelt kérdés
Próbáltam utánaolvasni de nem igazán értem... Valaki le tudná nekem írni nem banki nyelven?
Az érdekelne első sorban, hogy ha befektetem ebbe a megtakarításom, akkor lehet e olyan hogy csak úgy elvész vmi oknál fogva?
A sima lekötéssel alig adnak vmi kamatot; erre a papírra viszont azért valamivel jobban fizetnek, csak míg nem tudom milyen kockázattal jár nem merek beleugrani...
2016. aug. 16. 14:40
1/2 anonim válasza:
Találtam neked egy összefoglaló leírást, közérthető:
ugyanis ezt nem lehet néhány mondatban letudni.
A lényeg, h lehet nyerni meg veszteni is. Akár el lehet veszíteni a tőkét is pl. tőkeáttételes kereskedéssel.
A tanácsom, hogy addig NE vágj bele, míg nem érted az egésznek a lényegét.
2/2 anonim válasza:
Ha mindenképp értékpapírt szeretnél, de egyáltalán nem értesz hozzá, akkor válogass a magyar állampapírok között. Ezek alacsony kockázatúak, főleg, hogy egyik-másik változó kamatozású. Arra figyelj, hogy ne kereskedelmi banknál vedd meg őket, hanem az Államkincstárnál a költségek miatt. A részvényeket szerintem felejtsd el, addig, amíg megfelelően tájékozott nem leszel. Részvényeknél előfordulhat, hogy elvész, de ez ellen is lehet védekezni valamennyire. Természetesen az állampapír is lehet kockázatos az elvárt hozam változás és/vagy államcsőd miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!