Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ebbol hogy johetek ki "jol"?...

Ebbol hogy johetek ki "jol"? Sehogy?

Figyelt kérdés

Nèmetországban vettem egy telefont, a volt baratom nevere reszletfizetesre.

De en ezt elfelejtettem fizetni mert hazakoltoztem es azota 2ev eltelt, nemtudtam, h van meg reszlet. Most szolt a volt bratom anyja h van 2heten kifizetni 1000€ mert kozben buntetes is. Ment ra.

Ennyi penzem most nincs. A vegrehajtokat kuldi ràm.

Mit tehetek? Mi fog tortenni?

Nincs semmi a nevemen itthon. Csak jovore lesz egy ket dolog..

Reszletben kell fizetnem? Vagy bortonbe is kuldhetnek? Kozmunka? Azt sem akarom. Nem adnak tobb idot. Szolhattak vna elobb. ..

Felek!!!

2016. aug. 15. 13:28
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Majusban koltoztem haza, en 1,1evig fizettem ezt utana ra 7-8honapra hazakoltoztem. Azt a 250€ kifizettem mèg decemberben, de utana semmi levelrol nemtudok, meg elotte sem.

Felhivom oket.

Nemtudod mik lehetnek a kovetkezmenyek ami a leg"durvább"?

2016. aug. 15. 18:23
 12/17 anonim ***** válasza:

Kinek a nevén van a tartozás, kitől követelik az 1000 eurót, tőled vagy az exedtől? Mit írtál egész pontosan alá, mit fizetsz és mennyi ideig?

Ha a volt barátod tartozik, azt neki kell rendeznie. Van lehetősége neki (és nem az anyukájának!) polgári peres úton követelni, hogy fizesd ki neki a pénzt. Ehhez a bíróság előtt bizonyítania kell, hogy jogos a követelése. Kérdéses, hogy magyar bíróság foglalkozna-e ezzel az üggyel, én arra tippelek, a lakóhelye szerinti bíróság intézkedik.

Ha a bíróság a javára ítél, történhet végrehajtás ellened. Az eljárás folyamán csakis a fizetésed, a számládon lévő pénz, ingatlanod, vagyontárgyaid lehetnek érintettek. Börtönbe nem kerülsz és közmunkára se ítélnek.

Semmiképp ne küldj nekik csak úgy pénzt, hogy annak papíron ne lenne nyoma! Eltitkolhatják, hogy fizettél, és duplán behajtják rajtad a tartozást.

2016. aug. 16. 00:35
 13/17 anonim ***** válasza:

Így van, ha fizetsz is, csakis utalással, hogy nyoma maradjon!!! Ez nagyon fontos.

Én sem hiszem, hogy a magyar bíróság fog intézkedni, mert anyuka itt nem tehet feljelentést, nem ő a károsult.

Egy német állampolgár, Németországban vásárolt telefon ügyében, nem itt kell ezt elintézni.

A magyar bíróság kérje be az iratokat egy külföldi szolgáltatótól? Kétlem...

Ha a végrehajtást át is adják a magyar államnak, akkor előttem leírták, hogy ingó- és ingatlnavagyon lefoglalása, munkabérből letiltás jöhet szóba. Az ingóságokat ki lehet kerülni, ha azt mondod, nincs semmid. Persze ahhoz az kell, hogy ne legyen egy 1/1 tulajdonú lakásod, ahol egyedül élsz.

Se börtön, se közmunka.

2016. aug. 16. 08:31
 14/17 A kérdező kommentje:

Ertem.

500€ kuldok mert eddig csak annyirol lattam papirt h NEKEM kell befizetnem. Tobbet nem , alairtam h baratom neven lesz de en fizetem ki reszletekben a telefont

Mar nemtudom mennyi ido alatt kellett kifizetnem de utana az elofizu maradt. En azt lemondtam már règen , a vasarlas utan 9-11honappal nagyjàbòl.

Koszonom az informaciokat!

2016. aug. 16. 13:09
 15/17 A kérdező kommentje:
Lakas van apam nevèn. Auto anyu neven, en pedig meheszkedem nincs fix bevetel/ fizetes
2016. aug. 16. 13:12
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Hát igen, így lesz az olcsó telefon nagy drága. Vagy miért nem a saját nevedre vetted a saját telefonod?
2016. aug. 17. 11:00
 17/17 A kérdező kommentje:

Mar leirtam 2x!

Akkor fel eve meloztam, 1ev kell , hogy reszletre vasarolhass, es nekem akkor romlott el a telefonom, akkor hatra volt meg 4honap mire hazajutok, es nem birtam volna telefon nelkul!

2016. aug. 17. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!