Szerintetek jó, hogy le lehet menni mínuszba a bankszámlán?
Akkor lehet "mínuszba" menni, ha az ember igényel (és kap) folyószámlahitelt. Tehát kölcsönt/hitelt vesz fel tulajdonképpen, csak ilyen formában. Vagy mint a hitelkártya. Csak itt 1 kártyán van a pénze is és a hitele is.
Ha szerinted ez nem jó, akkor ne igényelj, és kész.
Akinek meg kell a hitel, az meg had igényeljen (akár ilyen formában).
1# tudom hogy ez hitel és kamat van rá, pont ezért próbálok nemm lemenni mínuszba. Eddig sikerült, de nehéz beosztani a pénzt. Mindenesetben nem akarok emiatt elveszni.
Egyébként a kérdés az, hogy szerintetek jó-e.
Lehet, hogy pont fizetés előtt akciós lesz egy termék, amit meg akarsz venni. Viszont éppen nincs pénzed, mire pedig fizetést kapnál, véget ér az akció. Ilyen esetben jól jöhet a folyószámlahitel, vagy a hitelkártya.
Persze aki nem tud a pénzzel bánni és össze-vissza vásárolna mindent a hitelből, holott a bevételei a megélhetését is alig fedezik, az jobb, ha tartózkodik a hitelektől.
Alapvetően igazad van, hogy az ember ne költsön többet, mint amennyi pénze van, de van, hogy az ember pénze nem likvid, és mégis költenie kell, olyankor jó a hitelkeret.
Pl. elromlik a kocsi, meg kell csináltatni 300 ezer forintért, de nincs ennyi pénz kéznél, csak 200 ezer. A többi pl. állampapírban van, vagy le van kötve. Fizetésig van még egy hét, de sürgős a javítás, akkor minek törnéd fel a lekötést, ott a hitelkeret, majd visszateszed azt a 100 ezret a fizuból.
Igen, hirtelen jött dolgokra érdemes használni a hitelkeretet. Én pl. egyszer elmentem az Ikeába függönyt vásárolni és egy ágyat vettem :D (na jó, függönyt is :-) )
Ha akkor nem lett volna hitelkeretem, mehettem volna később - ráadásul drágább is lett volna. Jó régen volt, de az ágy azóta is kitart - a pénz meg fizetéskor visszakerült rá :-)
Otp-nél pl 210 ezerre a havi kamat/költség 4 ezer alatt van. Tehát ha nem toltod vissza ennyit minden honap elején levon. Részarányosan ha csak -110-re mész le akkor fele a koltség.
Mindenki azt csinál amot akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!