Lehetséges jelzáloghitelt kapnom?
Épp csak a lényeget nem írtad le :-)
Mennyi hitelt szeretnél és van-e házatok, mivel jelzáloghitelt házra lehet felvenni.
És mihez szeretnél felvenni, a vállalkozáshoz?Biztos, hogy utána tudnád fizetni a részleteket? (tudom, ezek a kérdések már nem tartoznak szorosan a kérdéshez, csak elgondolkodtatnálak egy kicsit, mivel kisgyerek van Nálatok.
"A jelzáloghitel fogalma
A jelzáloghitel, olyan hiteltípus, ahol a hitel fedezetéül az adós által felajánlott ingatlan szolgál.
Ebben a konstrukcióban, a maximális hitelösszeget a biztosítékul felajánlott ingatlan értéke határozza meg. Természetesen a hitelfelvevő fizetőképességét is vizsgálja a bank, ez is fontos hitelbírálati tényező, legyen szó magánszemélyről, vagy vállalkozásról, alkalmazottról, vagy vállalkozóról."
Szóval, ha jól értem, akkor lakást szeretnél vásárolni, s ezt beterhelni jelzáloghitellel.
Minden hitel felvételénél törvényi előírás, hogy rendelkezni kell min. 20 % önerővel.
Szocpol csak új lakás vásárlása esetén számítható be önerőnek.
Nem írtad, mennyibe kerülne a lakás/ház, mennyi önerőtök van - így lehetetlen a kérdésre válaszolni.
Nagyon sok szempont van, ami alapján egy bank elbírál egy hitelt - így, kívülállóként (szintén vállalkozó) azt mondom, esélytelen, hogy kapjatok 8 milliót.
De annyit megér, hogy bemész a számlavezető bankodba és elmondod a tényeket - ott majd megmondják, szóba jöhet-e vagy sem. Szerintem ott is ugyanazt fogják mondani, amit én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!