Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Elveheti a bank a kártyámról...

Elveheti a bank a kártyámról a pénzt értesítés nélkül?

Figyelt kérdés
Van egy úgynevezett Á hitelem. Mínusz háromszázezerbe van a kártyám. Minden hónapba csak a kamatot vonja. A napokba kaptam egy nagyobb összeget. Most pluszba van de ugyanúgy mutatja hogy még mehetek mínuszba szóval én nem kifuttattam azt a hitelt, hanem csak pénz raktam a kártyára. Na már most az a kérdésem, hogy a bank le veheti e önkéntesen azt a három kilót, vagy hagyjam nyugodtan rajta. Mert feleslegesen nem akarom a pénztárcába cipelni magammal mindenhova annyi pénzt. Viszont félek hogy elveszi szó nélkül . Szóval az lenne a lényege a kérdésemnek , hogy maradhat e rajta, vagy sem.

2016. júl. 28. 11:07
1 2
 11/14 Koplárovics Béci ***** válasza:
71%
A hitelkeretet akkor szokta megszüntetni a bank, amikor megszűnik az a fedezet, amire adta. Ilyen például a rendszeres munkabér és a lekötött betét. De írod, hogy jön minden hónapban a pénz rá, így nem szüntetik meg.
2016. júl. 28. 12:47
 12/14 anonim válasza:

Szia!

Berakja a bank a hiteledbe mintha vissza törlesztetted volna.,

viszont ugyan úgy kiveheted, használhatod azt a pénzt.

De szerintem érdemes rajta hagyni a kártyádon amíg nincs rá szükséged, hogy ne vonják le a kamatot :-)

2016. júl. 28. 13:30
 13/14 anonim ***** válasza:
51%
Ha megvan a 300 ezres hitelkereted, akkor használhatod továbbra is. Én viszont a helyedben nem használnám, mert k..va drága egy folyószámlahitel. Ha kell 300 ezer forintnyi hitel, vegyél fel inkább személyi kölcsönt.
2016. júl. 28. 13:37
 14/14 anonim ***** válasza:

Azt írod kérdező, hogy így sosem lesz vége a hitelnek... hát így sosem. El nem tudom képzelni, hogy hol lehet nagyobb szükség a befolyt 500 ezerből 300-ra mint a folyószámlahitel visszatörlesztése. Egyáltalán, minek van hitelkereted? Most pluszban vagy, miért nem zárod le és felejted el ezt a hitelt? Persze ha neked jó, hogy egy méregdrága hitel kamatát fizeted havonta, akkor mind1...

A kérdésedre a válasz: nem veszi el a bank az 5 kilódat. Illetve igen, de ugyanúgy ad 3 kiló hitelt így "pénzednél" vagy. Persze ez nagyon szűk látókörű értelmezés.

2016. júl. 31. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!