SÜRGŐS! Külföldre utazáskor megkapom a fizetésem?
Arról szeretnék érdeklődni, hogy a bankkártyám (Raiffeisen, MasterCard)tudom e használni Japánban, illetve a fizetésem a sima bankszámlaszámomra utalás után (a nemzetközi számlaszám nincs meg a munkáltatómnak) megérkezik e és használható e ott is?! Nem dolgozok külföldön, csak a nyaralás ideje pont a fizetéskor van.
Előre köszönöm a válaszokat!
"illetve a fizetésem a sima bankszámlaszámomra utalás után megérkezik e"
A fizetésed soha nem érkezett sehová máshová, mindig csak a banksszámládon volt...
Kétlem, hogy Japánban ne lehetne a világszerte elismert Mastercardot használni.
Jézusom... Már mi köze lenne a bankszámládra történő utalásnak ahhoz, hogy te magad éppen hol tartózkodsz?
Egyébként meg elvileg a Mastercard kártya mindenhol használható, de a bankodnál érdeklődj, mert pl. az OTP-nél USÁ-ba utazás előtt tanácsolták, hogy igényeljek dombornyomottat (állítólag van, ahol csak azt fogadják el kinn). Amúgy a simát is bárhol tudtam használni, de másoktól is hallottam, hogy előfordulhatnak boltok, ahol az nem jó.
Szóval a bankodat kérdezd meg, nem mindegy, hogy a kártyád milyen fajta.
Én mindig viszem a bankszámlám is külföldre nyaralni. Nehogy már olyan önző legyek, hogy csak én látok világot.
Be kell menni a bankba, kikérni (egy pendrive-on odaadják), utána viheted nyaralni, ha már egész évben dolgozott érted, és vigyázott a pénzedre
"mert pl. az OTP-nél USÁ-ba utazás előtt tanácsolták, hogy igényeljek dombornyomottat (állítólag van, ahol csak azt fogadják el kinn)."
Valójában ez már az USA 99%-ban is legenda, mikor én voltam kint utoljára, akkor is ezzel ijesztgettek, de gyakorlatilag mindent tudtam intézni sima elektron kártyával (talán a kocsi bérlés lett volna az egyetlen, amit nem lehetett, de nem tegnap volt).
Viszont a banknak jól jönnek az ilyen riogatások, mert a dombornyomott kártya sokkal drágább :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!