OTP bankon kívüli valuta átutalás? (Bővebben lent)
Szeretnék egy német úriember számlájára utalni egy bizonyos összeget (legyen €100, a számolást könnyítendő)
Nekem egy OTP forint alapú folyószámlám van, az igazi kérdésem az lenne, hogy ha megadom az átutalás összegénél a 100 eurót, akkor az átváltási és kezelési költséget ugye pluszban levonják tőlem, nem pedig az átutalt összegből vonják le (100 euró helyett csak 85-öt utalnak, vagy valami)?
Remélem elég világos a kérdés, segítségeteket köszönöm
Attól függ hogyan adod meg a megbízást:
OUR: minden bankköltséged te viselsz
BEN: minden bankköltséget a kedvezményezett visel
SHA: saját bankköltséges te viseled, a külföldit a kedvezményezett
Mindenképpen nekem kell vállalnom a költségeket, a lényeg hogy az összeg 100%-a eljusson az illetőhöz
Ezt az OUR-t pontosan hol kell megadnom?
Így is lett sajnos, 86 eurót akartam átutalni az illetőnek, erre közel 6000Ft-ot levontak illetéknek
Legalább most megtanultam a leckét: többé nem fogok devizát utalni külön devizaszámla nélkül, egy átb*szás az egész (az utalt összeg ötödét elkérik, ergo elsikkasztják)
Devizaszámláról sem lett volna sokkal olcsóbb.
A devizaátutalás drága kis összegnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!