Itthon váltsak forintot euróra, vagy külföldön érdemesebb pénzt felvenni és kártyával fizetni?
Itthon is válts forintot euróra, de ahol tudsz, kártyával fizess - legalábbis nekünk szupermarketben középárfolyamot számoltak: áprilisban 312 ft-ért vettem eurót a legolcsóbb helyen (legalábbis azt hiszem :-) )itthon, kinti kártyás vásárlásnál viszont 310-be számolta a bank.
Készpénz is legyen azért mindenképpen Nálad, mert azért nem mindenhol fogadnak el kártyát.
1. Amit lehet, kártyával fizess ki. Deviza eladási árfolyamon számolnak, nem devizaközépen, ha kártyával vásárolsz, de az is kedvezőbb a legtöbb pénzváltónál, meg kp-t sem kell drágán felvenni ATM-ből, hogy válts idehaza.
2. Ha van némi kp-d, azt vidd magaddal, lehet, hogy itt-ott kelleni fog, de ha nincs elég euród, mindig vehetsz fel ATM-ben annyit, amennyi kell. Devizaeladáson váltanak, a kp-felvételnek viszont van díja.
3. Külföldön pénzváltónál nem érdemes forintot váltani. Idehaza válts eurót, ha több készpénzt akarsz vinni.
Ja igen, külföldön pénzt lehetőleg ne vegyél fel.
És még valami (mert én már ezzel pórul jártam) utazás előtt ne felejtsd el megnézni/átállítani a napi VÁSÁRLÁSI LIMIT-edet! Egyszer indulás előtt még fizetnem kellett pluszban a szálláson valamiért, és nem tudtam a kártyámról levenni pénzt, pedig volt rajta bőven. Szerencsére a bankfiókban végül sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!