Egy néhány tízezer forintról szóló gyors kölcsönhoz, hol juthatnék hozzá?
A hitelkártyának is az a lényege, hogy nem hangzik rosszul, és ezért sokan beleugranak.
Sőt, ha x napon belül visszautalod, akkor egy fillért sem kamatozik, sőt még te kapsz pénzt.
Csakhogy a hk-tulajdonosok 95%-a ezt nem képes betartani, mert tudja, hogy ott van az a pénz, és megvesz mindent, amit meglát, de fizetéskor már nem akaródzik 80 ezret visszafizetni, ezért csak a minimum 5 ezret tolja vissza, a maradék meg brutálisan kamatozik hónapról hónapra, te meg úgyis megszorulsz hó végén, és újra hozzányúlsz.
Saját tapasztalatból beszélek, kb 10 éve, a 20-as éveim elején ugrottam bele. Csak hogy legyen, ha szükség lenne rá. Aztán az első héten egy új kertibútor, új tévé, ruhák, minden, és hamarosan fel volt használva a teljes hitelkeret. Körülbelül 5-6 év volt, mire megszabadultam az egésztől, és jó esély van rá, hogy a sz*ros kis hitelkeretem 10x-esét fizettem vissza, ha nem többet.
Egy idő után, mikor már évek óta fizettem, és 10 ezres befizetéssel 1000 (egy ezer) forinttal csökkent az összeg, fogtam magam, és eltörtem a kártyát. Soha többé hitelkártya, soha többé undorító szemét aljas citi bank.
A többi banké sem jó, de ez különösen drága bank volt, utólag persze könnyű okosnak lenni.
Azért számold ki, hogy havi 1000-2000 ft csökkenéssel számolva mennyi ideig tart törleszteni akár csak 100 ezer forintot.
Na pontosan ugyanerről szól a folyószámla hitel is. Soha nem fogsz tőle megszabadulni.
Csak azoknak jó biznisz, akiknek van pénzük, és nincs is szükségük hitelkeretre.
Visszatérve a számokhoz: az emberek 5%-a tud élni a lehetőséggel, és időben visszafizetni az ÖSSZES pénzt, ami így nem kamatozik. Ők ezért még plusz pénzt is kapnak. És tudod, ki fizeti ezt meg? A másik 95%, aki nem fizette vissza az elköltött pénzt, és a brutális kamatokkal a fél életén át törleszteni fog.
NE TEDD!!!
Én megszenvedtem vele, de legalább tanultam belőle. Ma már nem hogy nem ugranék bele ilyen mozgó hitelbe, hanem még félretenni is tudok, pedig a lakáshitelem az fix évek óta, és a fizetésem sem nőtt különösebben, csak ennek az egésznek köszönhetően megtanultam bánni a pénzzel.
Maradj csak annál a hitelnél, aminek látod a végét, amiben nincsenek buktatók. A mozgó hitelek csak a bankoknak jók, nem a kispénzű embereknek.
Látod, pont ez a csapda benne... Felveszel 100.000 ft hitelt, megjön a fizetésed - oké, nullázódik a hitel. DE! Abban a hónapban miből élsz?
Ha mondjuk 200 ezer ft a fizetésed, és abban a hónapban csak 100 ezret költesz el belőle, akkor oké, nullázódott a hiteled, de ha nem tudsz 100 ezerből kijönni, akkor "belenyúlsz" a hitelkeretbe, azaz megint költesz belőle.
Ha 100 ezer ft a fizetésed, akkor meg még rosszabb, mert akkor a fizetés érkezésének pillanatában valóban nullázódik a hitel, de akkor abban a hónapban miből élsz? Csak úgy csökken a hitel, ha kevesebbet költesz, mint eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!