Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Egy néhány tízezer forintról...

Adam1c1 kérdése:

Egy néhány tízezer forintról szóló gyors kölcsönhoz, hol juthatnék hozzá?

Figyelt kérdés
Sajnos saját bankomnál (cib) 300.000 forintban van meghatározva, a felvehető minimum összeg, amire nekem nincs szükségem. Ennek a tized része is elég volna, viszont nem akarok munkáltatói igazolással bíbelődni, illetve azzal zavarni a főnökömet. Cofidis-t is szeretném elkerülni, ha egy mód van rá, de ha azt mondjátok, az az egyetlen járható út, ám legyen. Bár a honlapjukon 100.000 forint alá nem engedte húzni a hitel skálát. Ez pedig nekem még mindig túl magas.

2016. jún. 27. 20:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A hitelkártyának is az a lényege, hogy nem hangzik rosszul, és ezért sokan beleugranak.

Sőt, ha x napon belül visszautalod, akkor egy fillért sem kamatozik, sőt még te kapsz pénzt.

Csakhogy a hk-tulajdonosok 95%-a ezt nem képes betartani, mert tudja, hogy ott van az a pénz, és megvesz mindent, amit meglát, de fizetéskor már nem akaródzik 80 ezret visszafizetni, ezért csak a minimum 5 ezret tolja vissza, a maradék meg brutálisan kamatozik hónapról hónapra, te meg úgyis megszorulsz hó végén, és újra hozzányúlsz.

Saját tapasztalatból beszélek, kb 10 éve, a 20-as éveim elején ugrottam bele. Csak hogy legyen, ha szükség lenne rá. Aztán az első héten egy új kertibútor, új tévé, ruhák, minden, és hamarosan fel volt használva a teljes hitelkeret. Körülbelül 5-6 év volt, mire megszabadultam az egésztől, és jó esély van rá, hogy a sz*ros kis hitelkeretem 10x-esét fizettem vissza, ha nem többet.

Egy idő után, mikor már évek óta fizettem, és 10 ezres befizetéssel 1000 (egy ezer) forinttal csökkent az összeg, fogtam magam, és eltörtem a kártyát. Soha többé hitelkártya, soha többé undorító szemét aljas citi bank.

A többi banké sem jó, de ez különösen drága bank volt, utólag persze könnyű okosnak lenni.

Azért számold ki, hogy havi 1000-2000 ft csökkenéssel számolva mennyi ideig tart törleszteni akár csak 100 ezer forintot.

Na pontosan ugyanerről szól a folyószámla hitel is. Soha nem fogsz tőle megszabadulni.

Csak azoknak jó biznisz, akiknek van pénzük, és nincs is szükségük hitelkeretre.

Visszatérve a számokhoz: az emberek 5%-a tud élni a lehetőséggel, és időben visszafizetni az ÖSSZES pénzt, ami így nem kamatozik. Ők ezért még plusz pénzt is kapnak. És tudod, ki fizeti ezt meg? A másik 95%, aki nem fizette vissza az elköltött pénzt, és a brutális kamatokkal a fél életén át törleszteni fog.

NE TEDD!!!

Én megszenvedtem vele, de legalább tanultam belőle. Ma már nem hogy nem ugranék bele ilyen mozgó hitelbe, hanem még félretenni is tudok, pedig a lakáshitelem az fix évek óta, és a fizetésem sem nőtt különösebben, csak ennek az egésznek köszönhetően megtanultam bánni a pénzzel.

Maradj csak annál a hitelnél, aminek látod a végét, amiben nincsenek buktatók. A mozgó hitelek csak a bankoknak jók, nem a kispénzű embereknek.

2016. jún. 29. 18:54
 12/14 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen még ha fel is veszem mind a 100.000-ret, következő fizummal, amit a számlámra kapok, automatice törlesztem is. Akár akarom, akár nem. Így 30 nap elteltével volt hitel, nincs hitel. Aztán persze kezdhetem újra. Akkor van baj, ha pl kirúgnak. mert akkor nincs fizu, de van hitel. am értelek. és tanulságos a történet.
2016. jún. 29. 20:32
 13/14 anonim ***** válasza:

Látod, pont ez a csapda benne... Felveszel 100.000 ft hitelt, megjön a fizetésed - oké, nullázódik a hitel. DE! Abban a hónapban miből élsz?

Ha mondjuk 200 ezer ft a fizetésed, és abban a hónapban csak 100 ezret költesz el belőle, akkor oké, nullázódott a hiteled, de ha nem tudsz 100 ezerből kijönni, akkor "belenyúlsz" a hitelkeretbe, azaz megint költesz belőle.

Ha 100 ezer ft a fizetésed, akkor meg még rosszabb, mert akkor a fizetés érkezésének pillanatában valóban nullázódik a hitel, de akkor abban a hónapban miből élsz? Csak úgy csökken a hitel, ha kevesebbet költesz, mint eddig.

2016. jún. 29. 20:45
 14/14 A kérdező kommentje:
Ez így van. Ezért nem szabad felvennem mindet. sőt ! töredékét csak. am tényleg értelek. igazad van.
2016. júl. 1. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!