Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogyan lehetne ezt kivitelezni?

Hogyan lehetne ezt kivitelezni?

Figyelt kérdés
Legyen egy A, B és C emberünk. Az A ember felvesz hitelt egy házra és elkezdi törleszteni. B ember az A ember kezese. Az A ember nem tudja tovább fizetni a törlesztőt, ezért a ház és a fizetési kötelezettség B emberre szál. B embernek van egy barátja (C), akinek neki akarja adni a házat és C embernek csak a törlesztőt kéne fizetnie. Hogy tudja C átvenni a házat a nevére, ha nincs neki munkaviszonya, így keresete sem, de ettől függetlenül tudná fizetni más bevételből a törlesztőt? Mielőtt valaki rosszra gondolna C ember egy egyetemista, aki diákmunkával ki tudná termelni a törlesztőt, de a bankok szempontjából ez nem számít, ha jól tudom. Illetve jogilag és pénzügyileg mivel járna ez?
2016. jún. 24. 23:28
 1/5 anonim ***** válasza:

"ezért a ház és a fizetési kötelezettség B emberre szál."

A haz nem szall csak ugy at B-re, csak ha kipereled belole.

2016. jún. 25. 12:09
 2/5 A kérdező kommentje:
Részleteket nem ismerek, de elvileg B nevén van a ház.
2016. jún. 25. 13:24
 3/5 xswerdy ***** válasza:

ez nagyon zavaros. A fizetési kötelezettség sem száll B-re, a tulajdonjog meg végképp nem. A kezes a hitelező felé köteles helytállni, de attól még követelheti a pénzt A-tól. Persze egymás között megegyezhetnek, hogy B kifizeti a hitelt, és megveszi az ingatlant.

Azt persze továbbadhatja C-nek, de akkor C-nek kellene egy új hitelszerződést kötni a saját nevén.

2016. jún. 26. 11:33
 4/5 A kérdező kommentje:
Én magam sem tudom, hogy hogy volt pontosan, de a vége az lett, hogy B ember nevén van a ház és ő fizeti a törlesztőt. Jól érzem, hogy egy munkaviszony nélküli ember nem köthet új hitelszerződést? Köszi a választ!
2016. jún. 26. 19:19
 5/5 xswerdy ***** válasza:
Én is úgy gondolom, hogy munkaviszony nélkül nem adnak hitelt.
2016. jún. 27. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!