Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Kaptam sms-t hogy -2345 huf...

Kaptam sms-t hogy -2345 huf vásárlás kártyával, pedig nem vásároltam semmit?

Figyelt kérdés
Csinál furcsa dolgokat, multkor 3szor küldött smst arrol hogy vettem fel 5000 ft kp-t automatából.
2016. jún. 13. 07:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
És még nem fordult meg a fejedben, hogy azonnal hívd a bankodat és tiltasd le a kártyát?
2016. jún. 13. 07:51
 2/12 anonim ***** válasza:

Azért mielőtt szalad letiltatni a kártyáját, előtte nézze meg, hogy nem valamelyik családtagja vitte-e el a kártyát a közértbe kaját venni.

Merthogy a kártya letiltása is pénzbe kerül, van, ahol 10 ezer ft-ba is.

Én inkább először megnézném, a helyén van-e a kártyám, aztán bemennék a bankba - ha mód van rá - és megkérdezném, mit tegyek, megemlíteném a múltkori 3 sms-t is...

2016. jún. 13. 09:24
 3/12 anonim ***** válasza:

Valaki használja a kártyád. Lehet, hogy lemásolta és az eredeti végig nálad van.

A rajta lévő számadatokat pedig ha valaki megjegyzi, simán tud vele neten fizetni.

Azonnal le kell tiltatni ha ilyet tapasztalsz mint amit írtál.

De hát erre nem gondoltál? Az sms értesítőt is nyilván azért kérted, hogy nyomon tudd követni a használatát.

2016. jún. 13. 09:57
 4/12 A kérdező kommentje:

De nem értem hogy, a kártya mindvégig nálam volt senki nem használhatta, nem mutogattam senkinek. Hogyan tudták lemásolni?

Elég friss a kártya.

Kb csak automatánál használtam, nem volt mögöttem senki.

2016. jún. 13. 12:19
 5/12 A kérdező kommentje:
Lehet hogy az automata jegyezte meg a pinkodomat és aki utánam jött az láthatta?
2016. jún. 13. 12:21
 6/12 anonim ***** válasza:

Simán előfordulhat, sokszor automatákra helyeznek fel kártyaolvasókat, dupla PIN padokat (mint pl ez: [link] ) és egy időben lemásolják a kártyát és ellopják a kódodat.

Ha te nem adtad oda a kártyádat senkinek és fizikailag nálad van azonnal jelezd a bank felé! Főleg, mert ilyenkor megtérítik a károdat!

2016. jún. 13. 12:38
 7/12 anonim ***** válasza:

Az automatába vagy a bolti terminálba hekkerek beépítenek leolvasó eszközt. (Bolti terminálnál, benne van a pénztáros is, az automata sokkal valószínűbb.)

Ez megjegyzi a kártyaadatokat illetve a PIN kódot is tárolja.

De ugye azóta már letiltattad? Tök mindegy, hogy mennyi a díja, sokkal olcsóbb, mintha a végtelenségig szívnák le a számlád.

A netbankodban nézd meg, hogy pontosan hol vásároltak vele illetve vettek fel kp-t vagy ha az automatát nem tudod beazonosítani, akkor kérd a bank segítségét.

A rendőrségen pedig tegyél feljelentést, minden infot részletesen ismertetve.

Ha nem is sok esély van arra, hogy elkapják az elkövetőt, a kis esély is több mint a semmi.

2016. jún. 13. 12:40
 8/12 A kérdező kommentje:
tévedés volt, kiderült hogy neten vásároltam vele egy hete és most érkezett sms róla.
2016. jún. 13. 13:03
 9/12 anonim ***** válasza:

Na tessék, és egy csomóan rohantak volna letiltani, mielőtt meggyőződtek volna róla, hogy nem más-e az oka...

Köszi kérdező, hogy megírtad a szerencsés végkifejletet is :-)

(2-es vagyok)

2016. jún. 13. 16:14
 10/12 anonim ***** válasza:

/9

Igen, mert az lett volna a helyes döntés. Meglehetősen ritka, hogy valaki arra nem emlékszik, hogy Ő MAGA MIT KÖLTÖTT. Főleg, mert leírta, hogy ATM felvételről kapott SMS-t, most meg azt, hogy neten vásárolt vele...

2016. jún. 13. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!