OTPnél van 6880forint tartozásom többi lent? Behajtócég
Akármennyi is a tartozás, a tartozást meg kell fizetni!!!
És igen, valószínű, hogy az eredeti szerződés benne van, hogy a tartozást ha nem fizeted önként, akár a tulajdonodban levő ingatlanra is ráterhelik, mindegy az összeg nagysága!
Nos, az OTP-nek van egy követeléskezelő cége, az OTP Faktoring ( [link] először ennek adják át, ezek felszólítanak ismételten a fizetésre, (fizetési meghagyás, de ekkor már lehet, hogy a követeléskezelő cég munkadíjával növelt összeggel, ezt nem tudom pontosan), majd ha ezek után sem fizetsz, akkor átadják a végrehajtóknak és azok nem viccelnek: zárolják a számládat, ha nincs, kijönnek foglalni, csak akkor már sokkal, de sokkal nagyobb összeget kell kifizetned.
Én a helyedben nem viccelnék ezzel, mert úgyis Neked kell a végén többet fizetned.
Édesanyám elhunyt, nem volt pénzem eltemetni, önkormányzati "szociális" temetés volt, amiről később kiderült, hogy 65 ezer ft-ot kell fizetnem. Mivel csont egyedül neveltem a gyerekemet, továbbra sem volt ennyi pénzem, erre átadták végrehajtónak és a végén 110 ezret követeltek, ami miatt kis híján a 10 milliós lakásra is rátették a kezüket, amiben laktunk (pedig volt vidéki telek is), majd nagy nehezen megegyeztem velük havi 10 ezres részletfizetésben.
A kérdés inkább az, hogy eddig miért nem fizetted ki a tartozásod?
És igen, ha egy bizonyos ideig nem fizetsz, akkor fizetési meghagyást indítanak ellened, amitől még többre fog emelkedni a tartozásod, mert annak minden költségét rád terhelik. Ha ezt teszik, akkor ha valahol megtalálják a pénzed, pl. egy másik banknál a bankszámládon, akkor onnan átutalják a tartozásod az OTP-nek, vagy pl. megtudják, hogy hol dolgozol és akkor a fizetésedből levonnak annyit, amennyiből kitudják fizetni a tartozásaid.
Ha semmit nem találnának, akkor pedig végrehajtásra adják, ami megint csak több költséggel jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!