Hogyan lehetne ebből jól kijönni? Segítene aki ért hozzá?
Ha bankszámlára utalja neked, akkor nem kell adózni (illetve ajándékozási illetéket fizetni) De ha jól tudom, be kell jelenteni az APEHnak. Írjál nekik e-mail, vagy levelet és kérdezd meg. Lehet, hogy a neten is fenn van valahol az illeték törvényben, írd be, hogy ajándékozási illeték bankszámla, hátha kidob valamit.
A banknál érdemes megnézni, hogy jobban jársz-e, ha befizeted egy összegben, vagy ha futamidőmódosítást kérsz.
Kedves Kérdező!
Ha a banki hitel előtörlesztésére gondoltál, jól tetted.
A meghatározott havi törlesztőrészleteken felüli befizetést mindenképpen, minden esetben a tőke csökkentésére fordítja a bank, de külön kell jelezni, hogy ezért tetted a pénzt bankszámlára, máskülönben nem számolják el.
Tehát a kamatokat nem lehet előre kifizetni, csak ha van valamennyi elmaradásod, azt vonják le. Az már banktól függ, hogy lehet-e kérni, hogy ne a törlesztő csökkenjen ezután, hanem a futamidő rövidüljön le változatlan havi teher mellett.
Remélem világos voltam, de bátran kérdezz emailben is, ez a szakmám.
Javaslom még azt is, hogy kérdezd meg a bankban, hogy lehet-e svájci frankban befizetni az előtörlesztendő összeget, mert valószínűleg jobb árfolyamon tudnád beváltani a forintodat, mint ahogy azt a bank teszi. Ez is bankfüggő, hogy engedik-e.
További sikeres pénzügyeket kívánok!
Na megint egy nagyokos hiteltanácsadó!
Nekem volt egy ügyfelem, CHF-ben törlesztett elő, bukott is rajta jó sokat, ugyanis a hiteltörlesztési árfolyam jobb volt, mint az, amin az üf. megvette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!