Havidíjas előfizetés /feltöltőkártyás csomag. Hogy is megy?
Szóval az van ,hogy néhány ember ,akit ismerek nem tudják,hogy müködik ez a havidíj dolog.
Na szóval azt mondják,hogy ez ÁTVERÉS,mert többször annyit kell kifizetni,mintha havonta fizetnénk.
Tegyük fel 1évre fizetünk 1 telefont ,ami legyen 40.000Ft
Azaz el kell osztni 12felé a 40.000-t ,ami 3333Ft ->>>>Ez a készülék ára.Ehhez még jön a havidíj ,ami legyen 3490Ft.
Ez tartalmazza a teljes összeg lebeszélését.Szóval 12x3490=41.880Ft
Szóval akkor havonta 3490+3333Ft ,azaz 6823Ft .Na ez 1 év alatt 6823*12=81.876Ft. Na szóval ez igaz,hogy többet fizetünk 2x,viszont ha feltöltőkártyásan vesszük ,azt fel is kell tölteni ,ha telefonálni akarunk.Ha 3490Ft töltünk fel ,akkor lényegében ugyanúgy 3490Ft fizetünk, viszont előtte megvettük 40.000FT-ért a készüléket. Tehát ez ugyanannyi ,mintha előfizetéssel vennénk,tehát nem ÁTVERÉS .
15/F - Szóval ezen veszekedtünk most és nem hiszik el,hogy ez az elmélete ennek a dolognak,szóval úgy gondoltam kiírtam ide ezt a kérdést,s várom a visszajelzéseket/véleményeket,hogy bebizonyíthassam ezt.Bár egyébként lehet nincs igazam,ezért várom a válaszokat.
Nem figyeltem hogy hogy van otthon. Most kötöttem szerződést Angliában, itt viszont valóban drágább az előfizetéses telefon.
Gondoltam 12 hónap hűséggel olcsón kapok egy kb 60e ft-os telefont.
Függő telefon kp-ra+12hónap előfizetés kb 40ezer ft-tal olcsóbb mint előfizetéses telefon 24 hónapra.
Külön kell választani a készüléket és az előfizetést.
A készüléket nem biztos, hogy a szolgáltatónál érdemes megvenni, sokszor függetlenül kijön olcsóbban.
A havidíjas vagy feltöltőkártyás előfizetésnél meg kell nézni a percdíjakat és figyelembe kell venni, hogy ki mennyit beszél. Ha sokat beszélsz akkor havidíjas a kifizetődőbb, ha keveset, akkor általában a feltöltőkártyás.
Ha valaki nem beszél akkor ne is gondolkozzon előfizetésen, hiszen akkor tényleg mintha hitelre vette volna a telefont és a 40ezer helyett kifizetett 82-t...
Jó ha az embernek van egy kis pénze megvenni amit szeretne. Régen én is előfizetéssel újítottam telefont mert akkor csak egy keveset kellett befizetni és megkaphattam, most pedig kiszámolom hogy melyik opció olcsóbb.
Nem a kérdéshez tartozik, de amíg suli mellett dolgoztam addig kellett volna a legújabb és legcsúcsabb mobil, most pedig egy középkategóriásnál nem kell jobb, csak nézzen ki jól... Ki érti ezt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!