Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogyan verhetnek át internetes...

Hogyan verhetnek át internetes eladással?

Figyelt kérdés

El akarom adni a xboxomat, és irt egy fickó hogy megvenné, hogy küldjem el neki a következő adatokat,Account Name:

Account Number:

Bank Name:

Bank Address:

Swift Code/Bank Code:.

Biztos hogy nem komolyan, de ezekkel mit tud kezdeni? Mert lehet csak szívatás, vagy le is tudna rabolni?

2010. ápr. 8. 21:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%

Gyakorlatilag megadod a hozzáférésedet a bankszámládhoz.

Ilyen adatokat nem adok ki senkinek. Ha meg szeretne venni valamit tőlem, akkor utánvéttel, vagy átutalással (mondjuk az átutaláshoz meg kell adnom a bank nevét és a bank számla számomat)

2010. ápr. 8. 21:45
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Az előző válaszoó baromi nagy hülyeséget írt. Gratula neki. :-(

A Swift code nem azonos a pin kóddal, vagy a jelszavaddal, hanem nemzetközi utalásnál a bankot azonosítja. Muszáj megadnod, enélkül a partner nem tud a számládra utalni. A kért adatokkal lehetetlen leemelni bármit is a bankszámládról, csupán utalni lehet rá.

2010. ápr. 8. 22:00
 3/16 anonim válasza:
0%
Én nem adnám meg, nem azért mert lelopják a pénzedet hanem mert nem tudom ez hogy került a képbe (meghirdetted valahol majd vki angolul írt levelt neked, hogy megvenné és ezeket kéri ő küldi a pénzt és te küld ki neki? Ha igen ez kamu ne csináld, naponta 6 ilyet kapok és semmit sem hirdetek, de anno hirdettem és azóta folyamatosan jönn).
2010. ápr. 8. 22:30
 4/16 anonim válasza:
Igen, az előttem válaszolónak van igaza. Legfeljebb annyit tehet, hogy utal a számládra pénzt. :D
2010. ápr. 8. 22:33
 5/16 anonim ***** válasza:
Volt már olyan, hogy valaki hangszereket akart eladni, valaki meg akarta venni Nigériából(!). Aki beugrott, azokat jól átverték. (Fizesse ki a szállítási költségeket). Legyél gyanakvóbb, sok a csaló a neten.
2010. ápr. 8. 23:45
 6/16 anonim ***** válasza:

Na jó lenne, ezeket tisztázni, mert van itt 1-2 inkompetens paragép: azért írta, hogy küldd át neki ezeket az adatokat, mert ezek nélkül nem tud utalni a számládra (kivéve ha belföldi az utalás). A Swift a bankot azonosítja (a nemzetközi utalásokat ez alapján indítják el és csak utána nézik a szlaszámot). Ha belföldi utalást vársz, ahhoz is kell a számlaszámod, meg a neved. Sokan összekeverik a kártyaadatokkal, amit már jóval óvatosabban kell megadni (bár önmagában a kártyaszám sem elég, hogy lelopjanak).

Egy banki dolgozó.

2010. ápr. 9. 11:18
 7/16 anonim válasza:

Szia!

Több,mint valószínű,hogy Nigériába kell majd a csomag...rizsa szöveggel...

A lényeg az lesz,hogy ő előkészítette az utalást...küld egy hamis banki tranzakciós emailt ... és azt fogja mondani,hogy küld el neki a track számot miután feladtad a csomagot,mert a bank csak így tudja továbbítani a pénzt...

Mocskos csalók ! Ne adj ki semmit!

Már ismerem őket...3x is majdnem megjártam

2010. ápr. 9. 15:35
 8/16 anonim válasza:

11:18

Töbszr utaltam már át pénz külfüldre, sőt nekem is küldtek pénz. Nem arról van szó, hogy lelopják a pénzét és tudjuk (legalább is én igen), hogy ezeket az adatokat meg kell adni az átutaláshoz. DE azt mint banki dolgozó úgy látom nem tudod, hogy ilyen kamu kb 200 van a neten, és skakat átvertek már vele. Ha megadja az adatait, kiállít egy kamu visszaigazolást, azt elküldi neki emailen, majd feladatja vele a csomagot. Majd vagy elteszi a csomagot vagy azt mondja nem jött meg és visszautaltatja a pénzt (amit át se utalt). Ha az ember elad 1 mobilt ebayen 2 nap alatt kb 8 ilyennel találkozik, nem az adatokkal van a baj, hanem a miérttel.

Ha magyarország akkor játszik az utánvét is, esetleg akkor lehet átutalásosat játszani (bár én úgy tudom akkor nem kell, és miért pont angolul kérte a gyerek az adatokat ha magyar?). Tehát nem paragépek vagyunk, hanem nem szeretnék, hogy elpostázza a gépét Nigériába úgy, hogy nem kap pénzt, vags esetleg még vissza is utaltatja azt a pénzt amit sose utalt át neki. Mivel nem adott elég információt a kérdező ne mtudjuk, hogy jó indulató magyarról van szó vagy tipikus Nigériai trükkről.

2010. ápr. 9. 19:55
 9/16 anonim ***** válasza:

Nyugodtan megadhatsz bármilyen adatot!!

Nem fog tudni lerabolni mivel ma minden magyarországi banknál kell az aláírási kód hogy te tudjál küldeni pénzt akárhova is.. (általában sms ben jön vagy a szerzödésed tartalmazza amit beállítottál az elején)

Megadom akárkinek a netbank kódomat és xart sem fog tudni kezdeni vele max látja hogy mennyi vana számlámon...

A nigériai ajánlat meg csak egy városi legenda kb és azzal is csak azt lehet átverni aki van akkora marha hogy előbb küldi el az árut minthogy az árát kivette volna a bankautomatából ...

Add meg nyugodtan az adataidat semmihez sem fog tudni kezdeni vele max átutalja rá a vételárat, ami ha megérkezett és te felvetted, csak utánna postázz!!!

Egyébként amiket kér azok nem bizalmas információk, cégeknél pl kötelező feltüntetni a honlapjukon ezeket...

2010. ápr. 10. 02:18
 10/16 anonim ***** válasza:

tegnap 19:55

Nagyon egyszerü, aki hagyja magát átverni és nem annak hisz ami a kezében van az meg is érdemli ha megszivatják...

Nem az emaileknek kell hinni hanem a számlaegyenlegnek...

2010. ápr. 10. 02:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!