Kéne hitel, de mi ennek a menete?
Leginkább az érdekelne, hogyha a számlámon mínuszban vagyok és hitelt akarok felvenni attól a banktól, ahol a bankszámlámat vezetem, akkor az ügyintéző azt látja, hogy én hogyan állok anyagilag és milyen kiadásaim voltak?
Jó lenne, ha nem látnák az egyenlegem és a számlatörténetem meg.

Eszedbe ne jusson hitel... csak tönkreteszed az életed vele!
Azért pénzt felvenni hogy utána még többet fizess vissza?!

Ok, próbálok kicsit segíteni, hogyan is működik manapság a hitelbírálat. Amennyiben ahhoz a bankhoz mész hitelért, ahol a folyószámládat vezeted, akkor a bank mindent lát a számládon. Ezen kívül megnézi a Központi Hitelinformációs Rendszert, ahol minden meglévő hiteledet látja. Látszik, hogy hány hiteled van, épp hogy állsz a visszafizetéssel, mennyi a tartozásod, stb.
Ha idegen bankból kérsz hitelt, akkor azzal kezdi az ügyintéző, hogy kér tőled legalább 3 havi folyószámla kivonatot, amit aztán soronként kielemez. Ezen kívül Ő is leellenőrzi a KHR-t, tehát minden bank látja a más bankban felvett hiteleidet is.

Kedves kerdezo, azert batorkodtam tragikusnak nevezni a kerdest, mert siralmasnak tartom, hogy felnott magyar allampolgaroknak halvanylila segedfogalmuk nincs arrol, hogy a bank, mint olyan, hogyan mukodik, a hitelezes, mint olyan mit jelent, mit takar az, hogy hitelbiralat. Mar most minuszban van a szamlad, de neked meg 'kene hitel'. Meseld mar el, mibol fizetned vissza?
A bank nem jotekonysagi intezmeny, ha hitelt ad neked, elotte megnezi, hogy kinek adja, hogy eselye legyen viszontlatni azt a penzt.
Ezzel a mentalitassal, amit te kepviselsz, hogy mar a hitelkerelem idopontjaban is hazugsaggal kezdened (hatha nem veszik eszre hogy minuszban vagy, majd megoldjuk 'okosba') egy budos vasat nem fogsz kapni. Azert nem, mert a visszafizetest is pont ugyanigy intezned, megprobalnal bankot valtani, elkoltozni masik faluba, hatha nem veszik eszre, hatha meguszod.

De, van koze hozza. Azert, te kis ontudatgomboc, mert a kolteseid elaruljak hogy hogyan bansz a penzeddel. A minuszos szamlad meg azt, hogy bizony elore elkoltottel mindent, meg azt is ami nem a tied. Gyanitom eljatszottad tipppmixen, azt' most kene valami zsozso, amibol visszanyered... szanalom.
Nekem lehet hogy nincs hozza kozom mibol fizeted vissza, de a banki ugyintezonek, hitelbiralonak bizony nagyon is lesz hozza. Javaslom ugyanezt a stilust eloadni a bankban is, aztan lehet menni az obdudsmanhoz, hogy 'jaaaaj engem diszkriminalnak'.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!