Miért van az hogy a boltba nem mehetek el anyukám bankkártyájával ha elküld pár cuccért, de apukámét simán elveszik tőlem?
Oké, értem miért van, mert elvileg mindenki csak a sajátját használhatja. Ezt mégsem ellenőrzik rohadtul. Egyedül csak nevet nézik meg a kártyán és abból kizárólag a nemre tudnak következtetni. Magyarul minden férfiét használhatom, egy nő pedig minden nőét. De akkor mi értelme ennek a szabálynak, ha igazából meg nem is ellenőrzik, csak ezt akadályozzák meg hogy anya odaadja a kártyáját és azzal ugorjak le a boltba? Aki kártyát lop, az nem úgy fog lebukni, hogy a boltban meglátják más nemű a név alapján, mint ami a kártyán szerepel. Nekem is visszaadták anyáét, aztán KP-val fizettem.
22/F
"Ez egy marhaság az üzletek részéről. Ha egyszer ismered a pin-kódot,"
PIN-kódos vásárlásnál nem is foglalkoznak vele. Azóta nézik meg, mióta van a PayPass.
1:
Mert 22 éves egyetemista vagyok, a szüleimtől a havi 60-70 ezer forint támogatást (amiből a lakhatást, utazást, kaját intézem) készpénzben kapom és a kártyámat csak nagy ritkán használom és sokszor alig van rajta pénz. 1 hónapban általában 4-5 napot töltök itthon a szülővárosomban, amikor esetleg előfordulhat hogy anya leküld a boltba. És akkor már inkább odaadná a saját kártyáját, minthogy az enyémről menjen a pénz, mert általában ő sem tart magánál sok készpénzt.
Köszi amúgy a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!