Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Sajnos aláírtam valakinek...

Sajnos aláírtam valakinek kezesként. Már több mint fél milliót vontak le tőlem. Vissza lehet ezt valahogy perelni?

Figyelt kérdés

2016. máj. 6. 13:37
 1/6 anonim ***** válasza:

Csak annyiban tudok neked segíteni, hogy egyértelműen vissza lehet perelni, csak azt nem tudom, mi ennek a menete.

Az ismerősöm is ebbe a helyzetbe került és most már ott tart, hogy havonta vonnak le az illetőtől X összeget és utalják át az ismerősömnek.

A jogiforum.hu, fórum részében kérdezz erre rá.

Én mindenképpen visszaperelném az összeget. Ne hagyd elúszni a pénzed.

2016. máj. 6. 14:07
 2/6 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nem dolgozik az illető. A gyerekre kap csak valamit. Nemreg dolgozott de akkor sem vonták tőle. Koszonom h irtal, ez jo hír hogy vissza lehet perelni.
2016. máj. 6. 14:18
 3/6 anonim ***** válasza:
Mivel a kötelezett nem te vagy, ezért beperelheted, és neked is fognak igazad adni. Hiszen helyette fizetted vissza a hitelt. A pert garantáltan meg is nyered, de a gyakorlatban - ahogy írod is - maga a végrehajtás nehezebb ügy lesz, ha nem dolgozik az illető, és nincs is semmije. Éppen azért kér a bank kezest, mivel ők is jól tudjak, hogy a hitelfelvevő esetleg nem lesz fizetőképes. Sajnos ebben a történetben te vagy a balek, a bank és a hitelfelvevő is jól járt. Ettől függetlenül neked van igazad, a pert mindenképp elindítanám, aztán hátha egyszer csak lesz valamije.
2016. máj. 6. 14:41
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha nem dolgozik, akkor a vagyonát foglalhatják le.

Egyrészről vannak ingyenes jogszegélyszolgálatok, ahol erről részletesen adnak felvilágosítást vagy mint írtam, ott a jogi fórum is.

2016. máj. 6. 15:45
 5/6 anonim ***** válasza:

Igen, polgári peres eljárásban tudod érvényesíteni a követelésed.

De itt ébredj fel kérlek Csipkerózsika álmodból, és gondold végig: ha a bank nem tud az adóson pénzt behajtani, szerinted neked majd sikerülni fog?

Tiéd lesz az erkölcsi győzelem, és még egy rahedli perköltség is...

2016. máj. 6. 17:41
 6/6 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek ! En is attol tartok kedves utolso hogy fizetek egy csomot (mar probaltam,fizettem) az ugyvednek a semmiert.
2016. máj. 6. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!