Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Meddig vagyok nyilvántartva...

Meddig vagyok nyilvántartva passziv állapotba igy a Khr. Listán?

Figyelt kérdés
2012-ben fizettem ki egy végrehajto cégnek az erste bank által felvett majd nem fizetett hitelemet.Töröltek azota a Khr.listárol vajon? Hétfőn megyek a bankba lekérni hogy milyen stázuszba szerepelek,de addig is érdekelne hogy valaki volt hasonlo helyzetbe..
2016. ápr. 30. 12:57
 1/1 anonim ***** válasza:

nincs olyan, hogy passzív állapot.

minden adós szerepel a listán, az is, aki jól fizet, és az is, aki rosszul vagy egyáltalán nem fizet.

tehát ha van hiteled, akkor szerepelsz rajta.

ez még jól is jöhet, mert ha egy hitellel pozitív módon szerepelsz, azaz jól fizető adósként vagy nyilvántartva, akkor egy másik hitelkérelemnél is figyelembe veszik. persze ha a jövedelmed elbír 2 vagy több hitelt...

a te esetedben, ha MINDENT visszafizettél az utolsó fillérig, akkor sehogyan sem szerepelsz, és az sem látszik, hogy valaha volt egy rosszul fizetett hiteled.

miután minden fillért rendeztél, a bank kötelessége, hogy 24 órán belül töröljön téged ebből az adatbázisból.

szóval ha te eddig 20 millióval tartoztál, és ezt hétfőn visszafizeted, akkor szerdán már újra igényelhetsz 20 milliót, mert nem szerepelsz a KHR-ben.

2016. ápr. 30. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!