Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Van egy 488ezres hitelkeretem....

Van egy 488ezres hitelkeretem. Szeretnem torleszteni . Hogyan tegyem? Nem ertem ezt az egeszet!

Figyelt kérdés
Multkor rajtahagytam 16ezret .hagytam nekem rajta 3ezret.most megint 488ezer a keret???hogy csinaljam hogy rajtamaradjon az az osszeg amit rajtahagyok!!!!
2016. márc. 26. 21:28
1 2
 11/15 Koplárovics Béci ***** válasza:

Biztos, hogy jól használjátok a hitelKERET kifejezést?

Csak mert a hitelKERET nem azt jelenti, hogy az ember annyi hitelt vett már fel, csak hogy annyit használhatna fel maximum. Azaz jelen esetben -488000Ft lehetne a kérdező számlájának az egyenlege. Az viszont nem derül ki, hogy mennyi a FELHASZNÁLT összeg a hitelKERETből. A hitelKERET akkor is 488000 lesz, ha a számla egyenlege pozitív, meg akkor is, ha -488000Ft.

2016. márc. 27. 15:33
 12/15 anonim ***** válasza:
Azért remélem ennyire nem szenilis a kérdező.
2016. márc. 27. 16:46
 13/15 anonim ***** válasza:

A kérdező jó magyar mentalitással felélte a hitelkeretét, nem tudom melyik banknál vagy, pl. erste 48,6%-os éves kamatot tesz rá+ büntetőkamatok, ha nem fizeted a minimumot!

488 000-nél ez havonta a büntik nélkül 19 764Ft/hó, tehát te betettél 16 000-et, akkor a tartózásod 491 764Ft lett. Most beteszel 20 000-et, akkor 491 680Ft tartózásod marad!

20 000Ft-onként fizetve nagy vonalakban havi 236Ft-ot, de rendes leszek és rád áldozok +30 másodpercet és kiszámolom neked a pontos értékeket :)

Excel "barátunk" szerint 20 000-el fizetve 138 hónap után kopna el a hiteled és ekkor már 416Ft túlfizetésben lennél, bár ez alatt a 138 hónap alatt is fizeted kell a havi 200Ft-os havidíjat és az éves díjat is!

A hiteledet alapul véve és feltételezve, hogy rendesen fizeted a havi+éves díjat, akkor 11,5 év alatt kopik el a hiteled és te befizetsz ezen idő alatt 2 760 000Ft-ot + 62 100Ft díjat.

Ok szerencséd van feltételezem rólad, hogy nem fizeted be a havidíjat csak a 20 000-et, ez esetben a hiteled SOHA NEM FOGY EL, SŐT NÖVEKSZIK! 138 hónap múlva 1 177 640Ft-ra duzzad, ha fizeted az éves díjat!

Amennyiben az éves díjat sem fizeted be külön 138 hónap múlva már 2 348 892Ft-al tartózol, miközben már befizettél 2 760 000Ft-ot. Eddig szép és jó, de már sajnos régen elértünk oda, hogy a 20 000Ft már évek óta nem fedezi a minimum befizetés összegét sem, TEHÁT A BÜNTETŐKAMATOK IS HOZZÁADÓDNAK!

Ennek összegéről érdeklődjél a bankodnál sajnos én nem tudom mennyi és kedvem sincsen neked kiszámolni...

2016. márc. 27. 20:18
 14/15 anonim ***** válasza:
62%

A válaszaidból látszik, hogy egyáltalán nem vagy képben a pénzügyi alapfogalmakkal sem.

Nincs lehetőség arra, hogy 20.000Ft befizetésével a teljes összeg rajta maradjon a számládon, mert ELŐSZÖR a bank levonja a havi kamatot, aminek a mértéke a szerződésből kiderül, vagy kérdezd meg a bankodat, és csak ha van maradék, akkor töltődik a keret vissza.

Mivel elkövetted azt a hibát, hogy felélted a hitelkeretedet, nincs más megoldás a keret felszámolására, mint a nagyon intenzív spórolás. Csak akkor fog elfogyni a kereted, ha jóval nagyobb összegeket hagysz rajta, mint 20E ft és ha valamikor sikerül lenulláznod a tartozást, azonnal szüntesd meg a keretet, hogy még egyszer ne juss el idáig.

2016. márc. 27. 21:24
 15/15 anonim ***** válasza:
Ha elköltötted a teljes hitelkeretedet akkor nincs más út, mint a törlesztés. Nézd meg hogy a havi számlakivonaton a "folyószámlahitel kamata" soron milyen összeg szerepel. Azt hagyd rajta meg azt az összeget amit törleszteni akarsz. A folyószámlahitel kerete ettől nem fog változni csak a tartzásod, meg a havi kamat!
2016. márc. 27. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!