Az egyik barátomnak adtam kölcsönt már több mint egy hónapja, nem nagy összeg, de még egy forintot se láttam belőle. Hogy tudnám rajta behajtani?
Örülj neki, hogy olcsón megúsztad, mások százezreket, milliókat buknak ilyen miatt.
Legyen ez a tanulópénz, pénzt soha senkinek nem adunk papír nélkül.
Szerintem megérte.
2000 forintba került a lecke, hogy soha senkinek nem adunk kölcsön, max. papírral.
Én az ilyet annyira nem értem.
Egy olyan ember, aki nem ad meg tartozást - pláne ilyen piti kis összeget - az egy patkány. Aki még emellett fenyegetőzik is, pláne testi sértést helyez kilátásba, az még inkább az. Hogy lehet az, hogy ez korábban nem tűnt fel neked?
Ez egy mentalistás, nem hiszem, hogy az összeveszés előtt ez az ember egy normális, értelmes, becsületes egyén lett volna..
Egy ember életében - sajnos - kell néhány ilyen eset, hogy aztán megtanuljon ésszel élni.
Ezt a leckét most nagyon olcsón megúsztad.
Pár dolog még, hogy ne a saját pénzeden kelljen tanulnod:
- soha senkinek nem megyünk el kezesnek, adóstársnak
- a saját ingó- és ingatlan vagyonunkra nem jegyeztetünk be jelzálogot, csak ha a kölcsönt teljes mértékben te használod fel
- nem lépünk be sem MLM-be, sem piramisjátékba, sem fogyasztói csoportba, bármennyire is kecsegtetően hangzik
- köznyelvi (és igen megtévesztő...) formulával élve "nem veszünk fel hitelt másnak" és "nem veszünk telefonos előfizetést a más nevére"
- ingó és ingatlan vagyonunkat "nem íratjuk más nevére", mert az onnantól már NEM a tiéd
- örökléssel kapcsolatos dolog: amíg valaki él, addig NINCS örökség, életében pedig mindenki azt csinál a vagyonával, ami jólesik
Nagyjából ennyi, mások kiegészíthetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!