Ha olyan külföldi pénzt szeretnék váltani, ami se nem euró, se nem dollár, akkor eurón vagy dolláron keresztül éri meg jobban?
Bocsi, hogy egyáltalán nem értek még a fogalmakhoz sem, ezért elég bénán hangzik ez a kérdés, hogy meg sem próbálom (deviza, valuta, stb.), de szerintem így is érthető.
Külföldön élek, itt nem dollár vagy euró a fizetési eszköz, és banki utalásnál (=magyar számláról itt magyar kártyával helyi pénzt kivesz) látom a számlámon, hogy eurón keresztül váltották, a Western Unionnál meg elvileg dolláron keresztül váltják.
Persze tudom, hogy ez így még nem elég összehasonlítás, mert az is kérdés, hogy melyik mennyi kezelési költséget számol fel, de most úgy kérdezem, hogy ha ezt a szempontot, az egyéb költségeket alapvetően figyelmen kívül hagyjuk, akkor elméletben számít az, hogy min keresztül váltjuk?
Vagy egyértelmű, hogy a dollár jobban megéri, mivel egy dollár kevesebb forintot ér, mint egy euró, vagy ez tökre nem számít?
Fú, de nagyon nem értek én ehhez! :) De tán majd ti! :) Remélem... Köszi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!