Elvesztettem a bankkártyámat egy hete, visszahozták nekem, és ma 200 000 Ft-ot levontak a számlámról. Mit tegyek?
Tegnap este elhagytam a buszon a bankkártyámat (pénztárcát), egy pasi visszaadta nekem, elhozta a házamhoz. Gondoltam nem tiltatom le, mert mégiscsak meglett, nagyon köszöntem is, milyen rendes volt a férfi. 1 hét után, látom hogy 200 000 Ft levonódott, a tranzakcióban meg az van, hogy az Apple Store-ból vásároltak online a bizonsági kód, kártyaszám, lejárati dátum segítségével. Tehát felírta ezeket az adatokat, és úgy visszaadta a kártyát, és 1 hét után vásárolt, vagy hogy csinálta?
Mit tudok tenni? Már nincs esélyem visszaszerezni a pénzem?
Rendőrségi feljelentés feltétlenül. Anélkül a bank nem fogja visszaadni a pénzt.
Annyi előny lehet a nyomozásban, hogy mivel elektronikus tranzakció volt, megvan az eladó is (vagy a cég), és postázniuk kellett azt valahova, így meg lehet találni a tettest is.
Ne késlekedj!
Jelezd a bankod felé, mond el nekik a történetedet. De holnap reggel első dolgod legyen, hogy minél előbb elkezdhessenek intézkedni.
Ők vissza fogják fordítani a tranzakciót és elmondják, hogy mit kell tenned (feljelentés, stb..) A kártyát meg tiltasd le!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!