Hosszú távon melyik magyar részvénybe érdemes fektetni? 5-10-15 év távlatában?
OTP, Richter, MOL...
Ezeken nagyot bukni nem lehet. De persze a részvények alakulását senki nem látja előre.
Richter-ről azt hallom, hogy nagyon korruptak
MOL nagyon kitett az oroszoknak, az olajnak, és itt volt a klímakonferencia is, én nem látok semmi érvet, miért mondod hogy nagyot bukni nem lehet? Ezekkel lehet a legnagyobbat. Az OTP az kérdés, azt nem tudom megítélni.
Az OTP jó lehet. A következő 3-5 évben 5 bankot készül megvásárolni a környező országokban. Az egyig leg tőke erősebb pénzügyi cég Közép-Európában. 2007-2008-ban 4000 Ft az ár árfolyama, most majdnem 10 ezer Ft és nőni fog tutira.
A másik a MOL. Szintén folyamatosan növekszik a cég, így az értéke is.
Ha segítségre van szükséged menj el egy pénzügyi tanácsadóhoz, aki szívesen segít neked. (ha zalai vagy akkor én is szívesen segítek).
Ugyanakkor tudnod kell, a részvény kockázatos, vannak biztonságosabb befektetési formák is.
Én nem tenném bele a pénzem részvényekbe.
Üdv. Péter
kis összeget akarok betenni, diverzifikációra használnám
mit mondana a pénzügyi tanácsadó? hogy igen vagy nem? 1 bit információt?
Diverzifikációnál 20-30 féle részvényt vesznek.
Mivel te kisebb pénzzel szállnál be, javaslom, hogy unit linked biztosításba tedd a pénzed. Lényegében ugyanaz, csak az ügyfelek pénzét össze gyűjtik és majd ők foglalkoznak vele.
Ha még mindig gondolkozol rajta, szívesen segítek.
"Diverzifikációnál 20-30 féle részvényt vesznek"
nem részvényportfóliómban, hanem a befektetés portfoliómban akarok diverzifikálni, nem kell 20-30 részvény, hanem kell állampapír, valuta, arany, egy-két részvény, pl. magyar, külföldi, stb. esetleg bitcoin, ékszer stb.
A szinte biztos bukó kifejezés eléggé rossz megfogalmazás.
Lehet olyan portofoliót is választani, ami tutira pozitív, csak kisebb a hozam, azokban nagyrészt kötvény és állampapír van. Azokon nem lehet bukni.
Aki kockázatosabb részvénybe tenné a pénzét , mint a neve is mutatja, kockázatosabb, de azok is jórészt évi +10% felett hoztak. (volt, ami +26%-t/év).
Szóval nem olyan rosszak az UL-ek.
A költségszerkezetük pedig eléggé egyszerű lett és arról tájékoztatni is kell az ügyfelet, szóval nem átláthatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!