Érdemes bankba rakni a pénzt és ha igen miért? Előnyei hátrányai?
Szerintem igen, de attól is függ, hogy mennyi pénzed van. Pl. ha van egy milliód és beteszed kamatozó kincstárjegybe értékpapír számlán az kb. a következő költsgeket vonja maga után:
jelenleg a hozama évi 2,75%
azaz lesz rajta 27 500 forint kamatod
ebből lejön 15% kamatadó azaz 4 125 Ft, eho ítt nincs így a nettó hozamod 23 375 Ft. Ezen kívül kell fizetned számlavezetési díjat ami pénzintézetenként változó de legyen mondjuk havi 200 Ft azaz egy évre 2400 illetve ha a pénz felveszed annak is van egy jutaléka. Ez is változó de kb. 3-4 ezer ft. Tehát mindent egybevéve olyan 17 ezer forintot nyerhetsz vele, azon kívül, hogy a pénzed is biztonságban van. Ha a MÁK-vál vezeted ott pedig számlavezetési díj sincs.
Szerintem is érdemes. No nem a kamatok miatt, mert az még a lekötött betétek esetén is vicc kategória, hanem a biztonság miatt.
Én legalábbis nem szeretek otthon pénzt tartani, magamnál meg végképp nem. Havi 150e úgyis felvehető ingyen, ennél nagyobb összeget meg úgyis utalni szokás.
Én inkább megfordítanám a kérdést: érdemes-e a bankból kivenni. Merthogy a fizetés/nyugdíj jellemzően eleve utalás formájában egy számlára érkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!