Chipes bankkártya sem biztonságos?
"Ezek után felmerül a kérdés volt e értelme q mágneses kártyát chipesre cserélni, ha ez sem biztonságos?"
Vagy a bankautomatát berhelték meg és leszkennelték amikor használtad, vagy booking-ot nem biztonságos kapcsolatról használtad és ott nyúlták le az adataidat. Chipes kártya egyik esetben sem segít.
Ezt az esetet szerintem megúsztad.
A booking.com eléggé az online visszaélések melegágya, de itt nem az lesz a hunyó, online adatok megadása nem egyenlő a mágnescsík/chip adataival, ami a kp felvéthez kell.
Ez kilőve.
A chip bőven biztonságos, csak éppen továbbra is van a kártyádon mágnescsík, mivel a chipes kártyák/atm-ek kb a világ 1/4-én vannak használatban, máshol még a régi mágnescsíkos rendszer hasít, nem véletlenül használják fel a megszerzett adatokat pl. a távol keleten jogtalan kp felvétre, hiszen európában szinte minenütt chip van, így itthon nem tudják.
A chipesítés óta amúgy az ilyen visszaélések a töredékére estek vissza, sokkal bonyolúltabb kivitelezni, nem gyakori.
Hogy mi történik? Gondolom a bankodnál tiltottad a kártyát, bankkártya reklamációt elindították (ha valamelyikre nem a válasz, akkor intézkedj) és visszatérítik a pénzt.
Magya banknál vagy? Csak mert max a preztis golg v. platina kártyákra jellemző itthon a félmilla feletti napi kp limit.
Na én pontosan az ilyen esetek miatt nem tartok sok pénzt a főszámlámon, amihez a kártyával hozzá lehet férni.
De mondjuk azt nem értem, miért nem volt lelimitálva a kártyád. 500 ezret elég ritkán vesz fel az ember készpénzben, de ha mégis ilyen helyzet adódna, akkor ott helyben pár perces művelettel mobilról megoldható a limitmódosítás.
Már csak az a kérdés, ha mindvégig nálam volt a kártya, PIN kód soha, sehova nincs felírva, két biztonságos ATM-et használtam, akkor hogy fordulhat elő, hogy valaki készpénzt tud felvenni tőlem?
Egyáltalán mik az esélyeim, hogy visszakapom a pénzt? Elég kellemetlen ez így karácsony tájékán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!