Banki átutalás hogyan vonható vissza ilyen esetben? Mi a menete?
Van mód elrontott utalás visszahívására, a bankodban tudod kezdeményezni, de az költséges dolog, és az ellenoldali számlatulajdonos engedélye kell hozzá. Vagyis nem lennél előrébb.
Viszont egy átutalt összeg nem veszik el nyomtalanul. Írj nekik egy hivatalos levelet, hogy x napot kapnak a teljesítésre, ellenkező esetben elállsz a szerződéstől, és kéred vissza a pénzed. Ha erre nincs reakció, akkor fizetési meghagyást kell ellenük indítani, és polgári úton visszakövetelni a pénzt.
Egyébként nem tartom valószínűnek, hogy le akarják nyúlni a pénzt. Szerintem csak kellőképpen trehányak. Éppen ezért nem szeretek előre utalni, mert attól nem félek, hogy eltűnnek a pénzzel, de ha így viselkednek, akkor ők ülnek a pénzemen egy jó darabig, én meg másik boltban sem tudom megvenni a terméket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!