Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Egy pénzügyi tanácsadó 8-9%-os...

Egy pénzügyi tanácsadó 8-9%-os hozamot ajánlott egy befektetésre. Mennyire lehet neki hinni? Mekkora a kockázat?

Figyelt kérdés
A pénzügyi tanácsadó egy 3 betűs cég alkalmazottja.
2015. nov. 29. 12:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%
Az ófaubét messziről kerüld el, hacsak nem vagy a saját pénzed ellensége.
2015. nov. 29. 15:41
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Ott is válaszoltam neked, lehet, hogy már nem láttad, mert hajnalban válaszoltam. Szóval először keress rá a cégre és a unit-linked biztosításra, mert azt akarnak rád sózni. Amit még tudnod kell, hogy a tokevedett nem azt jelenti, hogy garantálják, hogy visszakapod a pénzed, mert ez nem tőkegarancia, csak megpróbálja az alapkezelo úgy alakítani az alap befektetési politikáját, hogyha x ideig megtartod a befektetési jegyet (ez lehet egy hónap, egy év, két év, öt év, alapja válogatja), akkor visszakapd a befektetett pénzed, de nem garantál semmit. A másik, hogy mit érsz azzal, ha kiszállnak akkor, amikor esik egy alap? Tegyük fel befektettél 100 Ft-oty felmegy mondjuk 105 Ft-ra l, majd leesik 98 Ft-ra, ekkor kiveszik a pénzed, és beteszik a tokevedett alapba. Majd ha újra emelkedni kezd az eredeti alap, akkor visszateszik, ha esik kiveszik. Mit érsz el ezzel? Hogy realizálod a veszteséget, és fizetheted az oda-visszapakolás költségeit. Nálunk a.fősulin toboroztak az elsősök között ügynököket, bűzlött az egész már akkor is. Az évfolyam nem.éppen értelmes tagjai közül mentek el páran hozzájuk. Milyen cég az, aki a.munkavállalóitól, akik mások pénzét akarják beosztani, nem vár el pénzügyi végzettséget? Az ügynököd valószínűleg annyit ért a befektetésekhez, amit ez a cég a gyorstalpaló kurzusán elmondott neki, aminek egy része, pl a tőkevédelem, tőkegarancia szándékos összemosása is, erős csúsztatás. Jelenleg nincs olyan befektetési alap a.piacon, ami akár csak tőkevédelem mellett is, évi 5%-ot garantálna neked. Arról már inkább ne is beszéljünk, hogy mit jelent az, ha egy cég mögött.biztosító áll. Mit tudunk minden biztisítóról, hogy amikor csak teheti, kibújik a fizetési kötelezettség alól.
2015. nov. 29. 15:44
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez már régi történet, hogy az ófábé valamivel kézben tartja a GYIK-ot. Gondolom valamelyik tulaj haverja ebben a xarházi bandában fejes.

Ők azt állítják, hogy a "cég kérésére kötelesek" törölni a kérdéseket, ami nettó baromság, mert nem kötelesek. Ráadásul a másik 500 cég nevét, akikről napi rendszerességgel írnak ki szitkozódó kérdéseket valahogy nem törlik. Pedig kétlem, hogy pl. a Tesco örül a sok baromságnak, amit kiírnak róla.

2015. nov. 29. 16:06
 14/20 A kérdező kommentje:
Köszi válaszaitokat, én is hasonlóképpen gondoltam mint 12. válaszoló, de azért rákérdeztem, kíváncsi voltam véleményeitekre. Igen, elég érdekes hogy törölték a kérdést...
2015. nov. 29. 17:30
 15/20 anonim ***** válasza:
80%
Ja, unitlink? Azt kerüld el baromi messze, jót arról még nem hallottam.
2015. nov. 29. 17:46
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Csak halkan megjegyzem, hogy annak idején a Quaestor is kb. ilyen hozamot ígért (vagyis nem hihetetlenül magasat, de a jelenlegi piaci környezetben irreális, ha "biztosra" mondják kockázat nélkül).

Másrészt, én sose tennék pénzt olyan termékbe, amit tukmálósan árulnak magukat brókernek/bef.tanácsadónak kiadó emberek, akiknek a végzettsége annyi, hogy elvégeztek egy pár hónapos "szektás" tanfolyamot, viszont jó zsíros jutalékot kapnak minden palimadár után...

2015. nov. 29. 22:20
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

ALAP, hogy egy pénzügyi tanácsadó PÉNZT kér a tanácsáért, nem pedig nevetséges módon, az eredménytől függetlenül legombolja a jutalékot.

Így egyértelmű, hogy nem a legjobb, hanem a legnagyobb jutalékű termékeket fogja tukmálni. Az meg gondolom tiszta mindenkinek, hogy a pénzintézet a számára legelőnyösebb - ezáltal az ügyfél számára legelőnytelenebb - portfóliókra tud magas jutalékot adni.

Azt nem is értem ezek után, hogy az ilyen bohócokat egyáltalán miért engeded be a lakásodba vagy szánsz rájuk 20 mp-nél többet.

2015. nov. 29. 22:42
 18/20 A kérdező kommentje:

Oké, vettem a válaszokat, akik teljesen hülyének néznek azoknak azért megjegyzem: pontosan azért nem bólintottam rá az ajánlatra, mert nekem is hihetetlen, átverés szagú volt, csak arra voltam kíváncsi hogy valóban az emberek szemükbe hazudnak-e ezek a "tanácsadók".

Köszi mindenkinek, ment a +

2015. nov. 30. 01:00
 19/20 NRS_NORBERT válasza:
0%

annyira szanalmas, hogy szidjátok folyton az O betus ceget. IGAZ hogy vannak idiotak es folyatekozok is sorainkabn akik csak romboljak a ceg hirnevet..IGAZATOK VAN abban is hogy vannak akik csak jutalekvadaszok...de ez mind az o vezetesuktol fugg.

DE vannak nagyon korrekt es okos emberek is ott, tobben kozgazdasz vagy komolyabb penzugyi vegzettseggel. az en fonokom is ilyen volt anno mikor ott dolgoztam, es egy percet se bantam meg belole.

Ezekszerint meg csak a 16 eves muszalas oltonyosokhoz volt szerencsetek, amit oszinten sajnalok.

FONTOS!! dolgoztam eleget a banki es biztosito szektorban is, hogy belelassak, ott is ugyan ez megy mint amit leirtatok! ugyan ez! a banki ugyi tezo a sajat bankjanak biztositasat tukmalja ratok meg a sajat LTPjet..mert ha nem teljesiti a kvotat kirugjak vagy a fele fizetest viszi haza. Az O betus cegnek vannak igenis jo termekei es igenis sokat lehet sporolni egyes ugyfeleknek ahhoz kepest, mintha siman bemenne egy biztositohoz.

Remelem megismeritek egyszer ezt az oldalat is, vagy a volt csapatom tagjaihoz is lesz szerencsetek.

tovabbi szep napot es kevesebb gyulolkodest :)

2017. ápr. 27. 22:18
 20/20 anonim ***** válasza:
60%

Na ezért kar volt frissen regisztrálni, hogy megprobald védeni a vedhetetlent...

De azért köszönjük Emese, hozod a ceged színvonalát.

2017. ápr. 28. 07:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!