Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért nincs lehetőség csekkel...

Miért nincs lehetőség csekkel fizetni Magyarországon vásárlásnál, mint külföldön, saját bankszámlához tartozó csekkönyvből kitöltött csekkel?

Figyelt kérdés
Tudtommal a legtöbb külföldi országban, ha nem mindenhol a csekkel fizetés lehetősége ugyanúgy opció, mint a készpénz és kártya - Magyarországon miért nem? Ahogy az ember bankkártyát igényel a számlájához, úgy igényelhet csekkönyvet is, és így azzal is lehet fizetni. Hogyhogy nem terjedt el Magyarországon, vajon mi lehet az oka? (vagy esetleg van már, csak én nem tudok róla...?)

#csekk #csekkönyv #csekktömb
2015. nov. 25. 09:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Ha húszezressel fizetek, az eladó azt is két percen át vizsgálja, simogatja, szagolgatja és görbe nézésekkel méricskél engem. :D"

Jaja, en is megtapasztaltam parszor! xD

2017. jún. 15. 11:52
 12/13 A kérdező kommentje:

Szerintem a kérdésem szempontjából mindegy, hogy melyik országban élek, hiszen a magyar banktörténelem érdekel, de amúgy Ázsiában élek.

Úgy tűnik, minden kérdésemre adott válasz csak újabb kérdéseket okoz bennem. Köszi a válaszokat, de maradt még bőven elég megválaszolatlan kérdésem itt is... ;)

2017. jún. 20. 06:31
 13/13 anonim válasza:
100%

Válasz a 8/12-re.

Itt nem az OTP-ről van szó,ha erre gondolsz,hanem az MNB-ről (Magyar Nemzeti Bank). És igen:Minden,magát fejlettnek mondó országnak van központi bankja,vagy jegybankja,csak értelemszerűen máshogy hívják-de ez a lényegen nem változtat.

2020. febr. 23. 00:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!