Miért nincs lehetőség csekkel fizetni Magyarországon vásárlásnál, mint külföldön, saját bankszámlához tartozó csekkönyvből kitöltött csekkel?
Figyelt kérdés
Tudtommal a legtöbb külföldi országban, ha nem mindenhol a csekkel fizetés lehetősége ugyanúgy opció, mint a készpénz és kártya - Magyarországon miért nem? Ahogy az ember bankkártyát igényel a számlájához, úgy igényelhet csekkönyvet is, és így azzal is lehet fizetni. Hogyhogy nem terjedt el Magyarországon, vajon mi lehet az oka? (vagy esetleg van már, csak én nem tudok róla...?)2015. nov. 25. 09:10
11/13 anonim válasza:
"Ha húszezressel fizetek, az eladó azt is két percen át vizsgálja, simogatja, szagolgatja és görbe nézésekkel méricskél engem. :D"
Jaja, en is megtapasztaltam parszor! xD
12/13 A kérdező kommentje:
Szerintem a kérdésem szempontjából mindegy, hogy melyik országban élek, hiszen a magyar banktörténelem érdekel, de amúgy Ázsiában élek.
Úgy tűnik, minden kérdésemre adott válasz csak újabb kérdéseket okoz bennem. Köszi a válaszokat, de maradt még bőven elég megválaszolatlan kérdésem itt is... ;)
2017. jún. 20. 06:31
13/13 anonim válasza:
Válasz a 8/12-re.
Itt nem az OTP-ről van szó,ha erre gondolsz,hanem az MNB-ről (Magyar Nemzeti Bank). És igen:Minden,magát fejlettnek mondó országnak van központi bankja,vagy jegybankja,csak értelemszerűen máshogy hívják-de ez a lényegen nem változtat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!