Miért nem lehet olyan bankkártyát rendelni amivel nem lehet neten, paypallal fizetni?
1. lekaparod róla a kódot és máris nem tud senki vele a neten vásárolni
2. letiltod ha elveszted
1. Hogy lehet elveszteni bármit is?
2. Ahhoz hogy használják el sem kell veszteni, elég ha megjegyzik a számokat rajta.
3. Ha használják kiderül, a neten is ugyanúgy utána lehet járni ki használta, szóval ki a fene kockáztatna?
Léteznek azért óvintézkedések. Részemről a következőket tettem:
CVC kódot megjegyzés után mindig lekaparom.
A folyószámlám mellé nyitottam egy takarékszámlát is (Erste-nél vagyok, de szerintem mindenhol van ilyen lehetőség), és fizunapon rögtön átteszem erre netbankban a pénzt (saját számlák között ingyenes az átvezetés). Ez a pénz a kártya számára elérhetetlen. Mindig csak annyi pénzt teszek a folyószámlára, amennyit rövid időn belül el is költök.
Mastercard kártyánál lehet igényelni ingyenesen vásárláshoz telefonos biztonsági kódot. Ez azt jelenti, hogy ha vásárolsz az interneten, a fizetés legutolsó fázisában kapsz a telefonodra egy számsort, és csak akkor engedi a rendszer a vásárlást, ha azt beírod.
És ami a legfontosabb: legyen SMS értesítő minden egyes pénzmozgásról. Egyébként a legtöbb banknak kellően intelligens figyelőrendszere van. Nekem egyszer próbáltak visszaélni a kártyámmal, először egy nagyobb összegről jött sikertelen vásárlás (mint mondtam, nincs a számlámon pénz), aztán két percen belül egy sikeres kb. 1 dollárnyi összegről, és a következő sms már az volt, hogy gyanús tranzakciók miatt automatikusan letiltották a kártyám, lépjek kapcsolatba a bankkal.
Ahhoz, hogy paypal-fizetésre használják, kell a számlaszámod, paypalon ugyanis össze kell kötni a dolgokat. Utalsz a számláról, ott fogok látni a kódot, ami a megerősítéshez kell.
Ne keverd ezzel se a paypasst, se az online fizetést. És ne háborogj, nagyon nrm vagy tisztában a fogalmakkal.
Egyébként kérhetsz olyan kártyát, ami nem alkslmas netes fizetésre.
elveszited a kartyad es koltik a penzed, oke, de a Paypalnak ehhez mi koze van?
Javaslom olvasd ezeket el, hogy tisztaban legyel mi a Paypal es mire jo:
Aztan menj be a bankodba es kerj egy hitelkartyat. Azt ha oda is adod a rablonak nem tud vele visszelni, mert nem a te tenyleges penzedet kolti, hanem a bank penzet es ha bejelented hogy elveszett/elloptak, a kolteseket nem kell kifizetned. Ennyire egyszeru.
Vagy a tobbiek mar leirtak a tobbi trukkot amivel elhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!