Nem bejelentett jövedelmet be lehet rakni a bankba, ti hol tároljátok?
Minimálbérre vagyok bejelentve, de sokszorosát kapom mellé zsebbe. Viszont otthon mégsem tarthatom a párnába varrva..
Ti mit tesztek hasonló helyzetben?
Már vettem autónyeremény könyvet, váltottam külföldi pénzbe, de azt is nehéz tárolgatni :D
"Nem fogják kinyitni és megnézni,hogy mi van benne. "
Dehogynem, hallottam mar olyant, hogy a NAV kinyittatta valakinek a szefjet.
"Vagy pl. ha már nagyon sok pénzed van és azt akarod,hogy legálisnak tűnjön, akkor kiutazol valahová küldfölre és szerzel ott valahol kamu papírt, ami szerint nyertél szerencsejátékon :D"
Csak arra figyelj, hogy ne legyel MO-n adoalany mialatt azt az osszeget "megnyered", pl. abban az evben ne tartozkodj 6 honal tobbet MO-n, de legyen itt lakcimed, stb.
11-es válaszoló:
1) Ahhoz nagyon nyomós indok kell,hogy csak úgy felnyithassanak egy széfet, és még akkor sem biztos,hogy a tulajdonos tudta nélkül, mert pl. őt is odahívják a széfnyitásra.
2) A szerencsejátékon nyert nyeremény miatt nem kell adót fizetned.
Egyszer ok, de ha rendszeresen készpénzt fizetsz be, szinte garantált egy NAV vizsgálat egy idő után. Ez nyilván összegfüggő, 30-40 ezerrel nyilván nem szarakodnak, de ha többszázezres tétel jelenik meg havi rendszerességgel a számládon, az már szemet szúrhat.
Én is a széfbérlésre szavaznék. Kb. 4000Ft/hó, de biztonságban van, és ha nem adsz okot rá, békén fog hagyni a NAV.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!