Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogyan tudnám hitelhez segíten...

Hogyan tudnám hitelhez segíteni a fiamat és a feleségét?

Figyelt kérdés

A vidéki, tehermentes házam kb. 5 millió forintra becsülhetik, ez jelenthet segítséget a fiaméknak?

Adóstársuk (fizetőképesség javítására) nem lehetek, mert betöltöttem a 62. életévemet.

Nem tudok milliókat adni nekik, és sajnos mindketten alacsony bruttóval vannak bejelentve, így segítség nélkül nem kapnak hitelt.

2015. okt. 15. 13:58
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha ingatlanfedezetként bevonja a saját ingatlanát akkor segíthet (bár kérdéses így is ha nagyon alacsony a jövedelmük).

Viszont akkor ha nem fizetnek a bank viszi az ön házát is, tehát jól gondolja meg.

2015. okt. 15. 14:22
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem félek attól, h nem tudják fizetni, albérletre többet költenek, mint amennyi a hitel törlesztő lenne (ha kaphatnának hitelt). Sajnos mindketten minimálbérrel vannak bejelentve, de valójában többet keresnek. Nem lehet válogatni a környéken a jól fizető munkák között..Vagy így dolgoznak, vagy több bejelentettel, de kevesebb nettóért..
2015. okt. 15. 16:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Az OTP-ben, ha közeli hozzátartozóról van szó, nem probléma az idősebb adóstárs. Amennyiben Önnek van értékelhető jövedelme, akkor a plusz ingatlan fedezettel már meg lehet próbálni a lakásvásárlást, DE ELSŐ KÖRBEN RÉSZLETES ELŐSZŰRÉST JAVASLOK!
2015. okt. 15. 17:15
 4/7 anonim ***** válasza:
2015. okt. 16. 18:14
 5/7 anonim ***** válasza:
2015. okt. 16. 18:18
 6/7 anonim ***** válasza:

Igen, albérletre sokat költenek, csak ha valamelyikük elveszíti a munkáját (ami a mai világban egyik napról a másikra bekövetkezhet), akkor az albérletből ugyan kirakják őket, de az Ön házát nem viszi el a bank.

Sajnos ebben a helyzetben a jelzálog az egyetlen megoldás, de az már sokakat tett földönfutóvá...

2015. dec. 26. 19:32
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem is az az érzésem támadt a kérdés elolvasása után, hogy nem akkor segít a fiataloknak, ha hitelhez juttatja őket, hanem akkor, ha nem vesznek fel hitelt.

Elmondok egy példát (bár a Mikolás példa is jó volt): napról napra egyre többet köhögtem egy időben, mígnem egyik nap már annyira gyenge voltam, hogy el kellett mennem orvoshoz: kiderült, lábon kihordott tüdőgyulladásom volt, amiről nem is tudtam, majd pár nap múlva egyik reggel vért köhögtem, estére az intenzíven voltam, 2 hét kórház Betegségem miatt a munkámat is kis híján elveszítettem. Ezzel azt akarom mondani, hogy BÁRMIKOR történhet előre nem látható dolog, amikor nem tudják fizetni a hitelt. És igen, jól írta az előző: ha az albérletből kiteszik őket, még van hová menekülni (Önhöz), de ha a házon is jelzálog van akkor akár mindkét ház-lakás odaveszhet - akkor viszont mindhárman "földönfutók" lesznek. Nem jó megoldás, szerintem.

És még valami... kiszámoltam, hogy ha meg is kapnák, s pl. 3 millió ft-ot vesznek fel 15 évre, ekkor összesen 5 millió ft-ot kell visszafizetni, s a havi törlesztő részlet kb. 28 ezer ft.

Aztán nagyon sok banknál a hitel felvételének egyik feltétele a 30 % önerő - nem tudom, ez megvan-e?

2015. dec. 27. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!