Lakáshitelem van, és szeretném egyben kifizteni. Mennyivel kell többet fizetni, mint amit felvettem? Milyen plusz van, amit kell fizetni?
Figyelt kérdés
15 évre vettem fel lakáshitelt, de szeretném eladni, és visszafizetni.Még 12 év lenne hátra.Arra lennék kíváncsi , milyen pluszt kell megfizetni, a tőkén kívűl? Illetve, hogy ilyenkor a kamatot hogy számoják fel?
Aki tud segítsen!
2010. márc. 15. 12:15
1/5 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy jelzáloggal terhelt lakást (mert gondolom bejegyeztette a bank) nem lehet eladni, ill. csak úgy, hogy az eladás előtt kifizeted az összes banki hiteled. Egyébként a közjegyzőnél annó lefektették, hogy a lakáson elidegenítési tilalom van érvényben. Lehet, hogy nincs igazam, de próbálj érdeklődni a bankodnál. A nagyon hosszú lejáratú kölcsönöknél ügyesen kalkulál a bank, mert éveken keresztül csak a kamatot, kezelési költséget fizettetik. Ha előbb szeretnéd kifizetni módosítani kell a szerződést, ami 10ezrekbe kerül.
2/5 anonim válasza:
Bankja válogatja! Hívd fel őket, és megmondják, mennyi még a hátralévő tőke, az aktuális kamat + hogy mennyibe fog kerülni a szerződésmódosítás + az előtörlesztés díja (merthogy ilyen is van ám).
3/5 anonim válasza:
Változó, a szerződésedbe ennek szerepelnie kell, igen ez a neve, hogy előtörlesztés. Általában a visszafizetendő rész 5%-a kb, szóval nem olyan iszonyatos összeg, és mindenkép jobban jársz, mert megúszod a hátralevő kamatokat és kezelési költségeket. Én is visszafizettem és fellélegeztem. Menj be a bankba, megmondják pontosan neked az összeget.
4/5 anonim válasza:
hülyeséget írtam, nem 5%, hanem 1,5%.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, tegnap bent voltam a bankba, és megmondták. :))))
2010. márc. 17. 08:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!