Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Erste CélBetét-nél bármikor...

Erste CélBetét-nél bármikor bárhogy tudom mozgatni a pénzem?

Figyelt kérdés

Szeretnék gyűjteni, ezért akarok a számlámhoz létrehozni egy célbetétet, ahhoz pedig nem nyúlni, ettől függetlenül attól a tudattól kiráz a hideg, hogy nem nyúlhatok a pénzemhez mert pl a bank leköti vagy nem adja oda, csak x idő után vagy x időközönként

Itt ilyen ugye nincs?

pl havi 5-15ezret félretennék, de ha akarom bármikor használhatom is egy nem várt kiadásnál vagy hasonló?!

2015. szept. 26. 14:42
 1/4 A kérdező kommentje:
Illetve a hónap bármely napján rakhatok is be?
2015. szept. 26. 14:44
 2/4 anonim ***** válasza:
Igen
2015. szept. 26. 14:50
 3/4 anonim ***** válasza:
Akkor teszel rá, és veszel le róla pénzt, amikor csak akarsz. Én például kizárólag biztonsági okokból használom, mivel éltek már vissza bankkártyámmal. Fizu után azonnal átvezetem rá a pénzt, és mindig csak annyit teszek vissza a folyószámlára, amennyit az adott napon költeni fogok róla. Kitételek csak akkor vannak, ha kamatot akarsz rá, de az megy amúgy is minimális, amiatt ne fájjon a fejed.
2015. szept. 26. 15:15
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

én is nagyon hasznos dolognak tartom, már jó egy éve használom.

így gyűjtöttem össze tavaszra egy laptop árát, utána pedig a nyaralást. ha itthon lenne a pénz egy borítékban, tuti hozzányúlnék. ha egyszerűen a számlámon lenne, akkor ssincs garancia, hogy ne költeném el.

ez a bármikor hozzányúlhatsz kérdés kétféle képpen is megfogható. mire gondolsz pontosan, mennyire hirtelen akarsz hozzányúlni? ha jön egy olyan kiadás, hogy jövő hétre kell a pénz, akkor simán hozzáférsz. sőt, tulajdonképpen az adott munkanapon, vagy a következő munkanapon hozzáférsz. a lényeg a banki nap.

mert a másik oldal, hogy ha mondjuk szombaton elmész shoppingolni, és meglátsz valamit, amit megvennél, de az alap bankszámládon nincs annyi, + kp-d sincs, akkor bizony nem férsz hozzá.

ugyanúgy kell átvezetni saját számláról saját számlára, mintha egy rendes átutalást kezdeméyneznél. azaz ha szombaton vagy vasárnap akarsz a pénzedhez hozzáférni, akkor nem fog menni, csak hétfő reggel kerül vissza.

saját számláid között mozgathatod a pénzt, de csak banki időben.

a bankkártyád pedig egyáltalán nem látja a célbetéten lévő összeget, így azt elkölteni nem tudod.

ennél jobban nem korlátoznak, tehát nem köti le a bank a pénzedet. maximum egy hétvége az, ami közéd és a pénzed közé állhat.

remélem, érthető volt, ha van még kérdésed, szívesen válaszolok.

2015. szept. 26. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!