Erste CélBetét-nél bármikor bárhogy tudom mozgatni a pénzem?
Szeretnék gyűjteni, ezért akarok a számlámhoz létrehozni egy célbetétet, ahhoz pedig nem nyúlni, ettől függetlenül attól a tudattól kiráz a hideg, hogy nem nyúlhatok a pénzemhez mert pl a bank leköti vagy nem adja oda, csak x idő után vagy x időközönként
Itt ilyen ugye nincs?
pl havi 5-15ezret félretennék, de ha akarom bármikor használhatom is egy nem várt kiadásnál vagy hasonló?!
én is nagyon hasznos dolognak tartom, már jó egy éve használom.
így gyűjtöttem össze tavaszra egy laptop árát, utána pedig a nyaralást. ha itthon lenne a pénz egy borítékban, tuti hozzányúlnék. ha egyszerűen a számlámon lenne, akkor ssincs garancia, hogy ne költeném el.
ez a bármikor hozzányúlhatsz kérdés kétféle képpen is megfogható. mire gondolsz pontosan, mennyire hirtelen akarsz hozzányúlni? ha jön egy olyan kiadás, hogy jövő hétre kell a pénz, akkor simán hozzáférsz. sőt, tulajdonképpen az adott munkanapon, vagy a következő munkanapon hozzáférsz. a lényeg a banki nap.
mert a másik oldal, hogy ha mondjuk szombaton elmész shoppingolni, és meglátsz valamit, amit megvennél, de az alap bankszámládon nincs annyi, + kp-d sincs, akkor bizony nem férsz hozzá.
ugyanúgy kell átvezetni saját számláról saját számlára, mintha egy rendes átutalást kezdeméyneznél. azaz ha szombaton vagy vasárnap akarsz a pénzedhez hozzáférni, akkor nem fog menni, csak hétfő reggel kerül vissza.
saját számláid között mozgathatod a pénzt, de csak banki időben.
a bankkártyád pedig egyáltalán nem látja a célbetéten lévő összeget, így azt elkölteni nem tudod.
ennél jobban nem korlátoznak, tehát nem köti le a bank a pénzedet. maximum egy hétvége az, ami közéd és a pénzed közé állhat.
remélem, érthető volt, ha van még kérdésed, szívesen válaszolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!