Ha utalást ismerős bankszámlájára kértem (lévén nekem nincsen), ott jelenthet gondot amiért a "címzett" neve különbözik?
Illetve van egyáltalán olyan banki átutalásnál, hogy nem csak a feladó nevét kell megadni? Elég olyankor csak a számlaszám?
Tudom hogy nagyon bagatell kérdés, de munkámhoz sosem volt szükségem saját bankszámlára, és belátható időn belül sem lesz okom sajátot nyitni.
Köszönöm annak aki tud válaszolni! :)
Az utalás azonosítói: bankszámlaszám, számlatulajdonos.
Ha ezek közül valamelyik nem stimmel, az utalás nem teljesül.
Ha a közlemény rovatban szerepel a neved akkor nincs baj, de a számlatulajdonos nevének mindenképpen rajta kell lennie az utaláson.
Így van, kell a név.
Ezzel szűrik ki, ha valaki elírta a számlaszámot. Mondjuk, át akarsz utalni Bélának 1 M Ft-ot, de elírod a számot, és a pénz Józsi számlájára érkezik, ő meg azonnal ki is veszi, és ismeretlen helyre távozik, nem lehet elérni, hogy visszaköveteld az összeget.
Szóval, a Közlemény rovatba kell íratni a nevedet, vagy akár kiíratni, hogy Mákos Benő részére a mosógép ára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!