Melyik a legmegbíthatóbb bank Magyarországon?
Az MNB kategorizálása szerint 8 nagy bank van az országban: Otp, MKB, Budapest, K&H, Erste, Raiffeisen, CIB, Unicredit.
Ha megnézed az elmúlt években történteket, akkor a nagy bankokkal eddig nem történt olyan, mint azokkal a picikkel vagy takarékokkal, amiktől félsz. Az, hogy a 8-ból melyiket választod szerintem szinte mindegy, természetesen vannak nekem is szimpatikusabbak és kevésbé szimpatikusak, de azt senki nem tudja helyetted megmondani, hogy mit tartasz fontosnak, például jó dolog, ha egy bank a válság alatt is nyereséges volt, de ugye a nyereséget az ügyfelek pénzéből termelte meg, vagy jó dolog e, ha egy banknak a magyar állam a tulajdonosa, esetleg egy olasz, osztrák, vagy belga tulajdonosban bízol e meg jobban.
A takarékokhoz menni veszélyes döntés, egyik kollégám csúnyán ráfázott amikor fizetési napon pár napig semmilyen pénzéhez nem tudott hozzáférni.
Én számomra az Erste a legmegbízhatóbb meg az OTP. Én az Ersténél vagyok régen a postánál voltam amit az Erste teljes egészében átvett. Nekem jó díjcsomagot adtak minden egyes pénzmozgásról jön az sms értesítő és eddig semmi problémám nem volt vele. Igaz én kevés KP-t veszek fel mert többnyire kártyával fizetek mindenhol mert olyan csomagban vagyok hogy ez nekem megéri és ki is tudom ezt használni. De ez csak személyes véleményem. Párom OTP-nél van a szüleim is ott vannak. Anyósom van egyedül Raifeisennél vagy minél mondta hogy csalódott bennük, neki a spórolt pénze is ott van nem sok de van azért bent neki egy szép összeg és mondta hogy nem éri meg bent tartania se a kamatok miatt, plusz a kisebb levonásokat is összevissza csinálják nála amit nem bír egyszerűen követni, ami már probléma, mert kitudja mennyi pénzét nyúlják le. Jó ezek nem egy nagy összegek pár száz forintokról van csak szó, de azért a sok kicsiből előbb utóbb nagy lesz, és ez már azért probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!